CB&R Anketa! Šta gosti očekuju od ugostitelja za doček Nove godine
Anketom je obuhvaćeno 6.147 redovnih posetilaca 308 restorana iz 34 opštine u srbiji. ovoga puta ispitanici su otkrili šta očekuju od ugostiteljski...
pročitaj jošTradicionalnom anketom našeg magazina obuhvaćeno je 7.273 redovnih posetilaca 201 restorana iz 50 opština u Srbiji
Sa velikim nestrpljenjem očekivali smo rezultate ankete i, srećom, odlični su! Izašli smo iz Zone Sumraka zvane pandemija i građani Srbije su spremni da novu 2023. godinu dočekaju u ugostiteljskim objektima. U saradnji sa platformom Kono.Bar. otkrivamo vam želje preko 7.000 redovnih posetilaca restorana širom Srbije.
U odnosu na prošlu godinu čak 30% ispitanika više će proslaviti Novu godinu van svojih domova, a od tog broja više od polovine u restoranu. I dalje je glavni favorit omiljeni restoran koji posećuju tokom cele godine. Ono što još više raduje je da se i za reprizu neće sedeti kod kuće. U odnosu na prošlu godinu 18% više ispitanika se izjasnilo da im jedna noć neće biti dovoljna za slavlje. Kada su u pitanju dočeci na otvorenom, broj zainteresovanih se kreće u okvirima statističke greške.
Što se tiče ponude menija, 35,43% želi tradicionalni (30% više u odnosu na ’21), a kompletan i moderniji meni 30% (12% više u odnosu na ’21). Da je pandemija ostavila traga na svima nama svedoči podatak da je švedski sto izbor za 5,65% ispitanika, a prošle godine ovu opciju je odabralo 19,8%.
Samo na osnovu ovih podataka jasno je da su građani Srbije spremni da slave, ali odgovori na pitanje da li piće treba da bude uključeno u cenu dočeka pokazuju da će racionalnije “vaditi novčanike”. Naime, prošle godine 69,4% je smatralo da piće treba da bude uključeno u cenu dočeka, a ove godine je za tu opciju samo polovina anketiranih. Srazmerno tome 20,03% želi da plati onoliko koliko popije. Prošle godine procenat takvih je bio 15,09%. I kad smo kod novčanika, za 20% se povećao broj građana Srbije koji bi voleli “što više muzike, za što manje” para. Ne čudi, ali da smo spremni da se ludo provedemo 31. decembra govori brojka koja se u odnosu na prošlu godinu skoro udvostručila, te se 49,87% ispitanika izjasnilo da cena dočeka neće uticati na njihovu odluku prilikom izbora.
Bilo kako bilo, ohrabrujući podaci koji će se, nadamo se, i ostvariti. To bi, za ugostiteljski sektor, bio sjajan početak godine.
1. Gde ćete proslaviti doček Nove godine?
a) u restoranu 53,75%
b) u hotelskom restoranu 2,84%
c) u klubu 11,05%
d) diskoteka ili splav 6,90%
e) na trgovima ukoliko
bude organizovanog dočeka 4,36%
f) u privatnoj režiji 21,10%
2. Ukoliko ćete dočekati Novu godinu u ugostiteljskom objektu to će biti:
a) omiljeni objekat koji stalno posećujem 73,91%
b) prestižni objekat u koji ne odlazim često 26,09%
3. Mesto gde ćete proslaviti doček Nove godine?
a) u gradu u kom živim 70,13%
b) u nekom drugom gradu 11,74%
c) u jednom od turističkih centara u Srbiji 5,70%
d) van granica naše zemlje 12,42%
4. Gde ćete proslaviti reprizu dočeka Nove godine?
a) u restoranu 59,09%
b) u hotelskom restoranu 2,79%
c) u klubu 6,72%
d) diskoteka ili splav 4,63%
e) u privatnoj režiji 25,76%
5. Koji meni preferirate?
a) kompletan, tradicionalni meni
(meze, supa, sarma, pečenje…) 35,43%
b) kompletan, ali moderniji meni 30,00%
c) laganiji i svedeniji meni 17,39%
d) švedski sto 5,65%
e) koktel parti sa bite size zalogajima 2,61%
f) neće uticati na odluku za doček 8,91%
6. Treba li piće da bude uključeno u cenu dočeka?
a) da, ali da imam punu slobodu naručivanja 50,95%
b) ne, želim da platim koliko i šta popijem 20,03%
c) neće uticati na odluku za doček 29,02%
7. Očekujete li šampanjac u ponoć?
a) da 30,31%
b) ne 48,25%
c) neće uticati na odluku za doček 21,44%
8. Očekujete li trubače u ponoć?
a) da 35,25%
b) ne 46,08%
c) neće uticati na odluku za doček 18,66%
9. Uz koju vrstu muzike ćete proslaviti doček Nove godine
a) živa muzika koju izvodi popularni izvođač ili bend 23,70%
b) živa muzika, a izvođač ne mora biti poznat 26,17%
c) tamburaši 18,77%
d) mirnija atmosfera uz akustičnu muziku 17,04%
e) uz DJ-a sa aktuelnim hitovima 14,32%
10. Očekujete li vatromet u ponoć?
a) da 39,31%
b) ne 32,57%
c) neće uticati na odluku za doček 27,52%
11. Koliko ste novca spremni da odvojite za doček?
a) do 50 evra 35,14%
b) do 75 evra 5,04%
c) do 100 evra 9,95%
d) neće uticati na odluku za doček 49,87%
Priznati restoran Kibe Mahala, na iznenađenje mnogih Sarajlija, odnedavno na meniju ima jagnjetinu, bogato ukrašenu zlatnim listićima. Istina je...
pročitaj jošMesto od kog nikada niste videli neobičnije, a ni lepše. Već na prilasku ovom objektu smeštenom usred šume, ispod Batinskog mosta, gde Dunav mirno ...
pročitaj jošRestoran GIG, sinonim za eleganciju i vrhunsku gastronomiju u Beogradu, priprema jedinstveno veče posvećeno umetnosti uživanja u vinima. Restoran ...
pročitaj još