Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošWeekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom.
Tokom tri dana najukusnijeg festivala u aprilu posetioci će uživati u brojnim predavanjima i panel diskusijama povezanim s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom, te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svetskih šefova. Prvi u nizu je Dabiz Munjoz koji je dve godine izabran za najboljeg šefa na svetu. On će uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DiverXO dovele do tri Michelinove zvezdice.
Stiže i najpoznatiji šefovski trio: Oriol Kastro, Eduard Ksatru i Mateu Kazanjas iz fenomenalnog restorana Disfrutar. Zatim Sajmon Rogan, šef restoran L’ Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz Kopenhagena stiže Erik Vildgard sa svojom neverovatnom životnom pričom, a iz Gucci Osterije Masima Boture, šefovi Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo.
Popisu šefova treba svakako dodati možda najpoznatije ime u svetu picajola – Franko Pepe. Reč je o velemajstoru pice, a svi pristuni će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.
Kroz brojne masterklasove posetioci će moći degustirati brojna maslinova ulja i vina i prisustvovati brojnim radionicama. Weekend Food Festival ove godine želi za istim stolom okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni deo posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.
Weekend Food Festival je mesto okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posetilaca, a ulaznice osigurajte na www.weeekendfoodfestival.com i to uz popust od 20% do kraja februara.
Čuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još