Miodrag Aleksić: „Naši najveći aduti za Mišlenovu zvezdicu su kuvari“
Odavno gastronomska scena u Srbiji nije bila toliko uzbuđena i razdrmana od onog trenutka kada se saznalo da Mišlenovi inspektori dolaze kod nasi da ćemo i mi (konačno i zasluženo) da se nađemo na mapi najprestižnijeg vodiča. Branko Rosić je u tekstu za novi Nedeljnik razgovarao sa najvećim poznavaocima gastro-scene u Srbiji, koji su mu pomogli da napravi spisak “favorita” i onih restorana koji bi mogli da iznenade kada se u decembru bude, prema očekivanjima, dodeljivala prva Mišlenova zvezdica.
Među njima se našao i Miodrag Aleksić, glavni i odgovorni urednik magazina Cafe Bar & Restoran.
“Mišlenovi inspektori prvenstveno ocenjuju kvalitet jela, kreativnost pri serviranju i ukupan doživljaj kroz spajanje ukusa i mirisa, ne baveći se toliko enterijerom restorana, tako da neće biti degradirani objekti koji nisu toliko estetski atraktivni. Naši najveći aduti su kuvari i vlasnici objekata koji im daju odrešene ruke i ukazuju poverenje”, rekao je Aleksić.