
Vino ne prodaje samo vinska karta. Vaš adut je konobar!
Vino je važno gorivo koje će ubrzati oporavak restoranskog sektora, ali ako ga prodajete na pravi način. Imate somelijera, imate impozantnu vinsku ...
pročitaj jošGotovo da nema posla koji nije stresan, a u istraživanju koje je trajalo punih 17 godina, kojim je obuhvaćeno 136.000 ispitanika različitih profila, naučnici su otkrili koji je posao najstresniji.
Berzanski radnici, vozači autobusa, rudari, vaspitačice u obdaništu, medicinsko osoblje, piloti, sve su to poslovi za koje smo mogli zamisliti da zauzimaju prvo mesto na listi najstresnijih poslova na svetu. Ali, po studiji Južnog medicinskog univerziteta u Kini, najstresniji je konobarski posao. Na prvu bi to moglo biti pomalo začuđujuće, jer je to posao s manje odgovornosti od, recimo, pilota putničkih aviona, ali kada se malo bolje razmisli rezultat studije nije toliko neverovatan. Konobari su tokom radnog vremena stalno pod psihičkim i fizičkim pritiskom, a faktor stresa je izuzetno visok. Zauzvrat doživljavaju malo uvažavanja i, kao da to nije dovoljno, posao je vrlo nefleksibilan. Konačno, za razliku od na primer lekara, konobari nisu nagrađeni dobrom platom i priznanjem. Naučnici su takođe otkrili da stres uzrokuje mnogo češće posezanje za cigaretama i alkoholom među konobarima.
Kafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj još