
Umetnost servisa: Konobar ne služi sto, već čoveka
Kaže se da je konobar pomalo i psiholog. I to je tačno. Njegov zadatak je da pročita gosta, da li želi razgovor ili mir, neprestanu pažnju ili disk...
pročitaj jošDve osobe su poginule, a deset ih je ranjeno u nesreći koju je u jednom madridskom restoranu izazvao konobar kad je flambirao pizzu, javlja El Pais.
Požar je izbio u talijanskom restoranu Burro Canaglia u petak uveče, a restoran je bio pun gostiju. Jedan od povređenih gostiju je u kritičnom stanju, a petero ih je teško povređeno. Istraga je dosada utvrdila da je konobar, dok je flambirao pizzu, zapalio plastične posude na kolicima. Plamen je brzo zahvatio stolnjake i proširio se po sali. Pretpostavlja se da se radilo o nestručnom korišćenju alkohola koji se koristi za flambiranje. Veliki broj mrtvih i ranjenih pripisuje se činjenici da je konobar zapalio restoran blizu ulaza, pa gosti nisu mogli pobeći.
Gradonačelnik Joze Luis Martinez-Almeida je u obraćanju medijima rekao da je u restoranu u trenutku požara bilo oko 30 gostiju i članova osoblja. Rekao je da bi bilo više žrtava da vatrogasci nisu brzo reagovali, izašli na teren i požar ugasili u roku od 10 minuta.
Kaže se da je konobar pomalo i psiholog. I to je tačno. Njegov zadatak je da pročita gosta, da li želi razgovor ili mir, neprestanu pažnju ili disk...
pročitaj jošZašto Vojvođani toliko vole ukuse mora? Možda zato što su, duboko u sebi, još uvek povezani sa Panonskim morem koje je ovde postojalo pre više mili...
pročitaj jošLuksuzni planinski retreat Forestis u Južnom Tirolu predstavio je svoj novi gastronomski projekat: Yera, konceptualni restoran inspirisan ritmovima...
pročitaj još