
Nakon samo 60 dana! PRVA Michelinova zvezdica za Lilo i chefa Dušana Todića
Samo dva meseca od otvaranja, restoran Lilo u San Dijegu, u kojem je jedan od ključnih članova tima naš chef Dušan Todić, dobio je izuzetno priznan...
pročitaj jošDve osobe su poginule, a deset ih je ranjeno u nesreći koju je u jednom madridskom restoranu izazvao konobar kad je flambirao pizzu, javlja El Pais.
Požar je izbio u talijanskom restoranu Burro Canaglia u petak uveče, a restoran je bio pun gostiju. Jedan od povređenih gostiju je u kritičnom stanju, a petero ih je teško povređeno. Istraga je dosada utvrdila da je konobar, dok je flambirao pizzu, zapalio plastične posude na kolicima. Plamen je brzo zahvatio stolnjake i proširio se po sali. Pretpostavlja se da se radilo o nestručnom korišćenju alkohola koji se koristi za flambiranje. Veliki broj mrtvih i ranjenih pripisuje se činjenici da je konobar zapalio restoran blizu ulaza, pa gosti nisu mogli pobeći.
Gradonačelnik Joze Luis Martinez-Almeida je u obraćanju medijima rekao da je u restoranu u trenutku požara bilo oko 30 gostiju i članova osoblja. Rekao je da bi bilo više žrtava da vatrogasci nisu brzo reagovali, izašli na teren i požar ugasili u roku od 10 minuta.
Samo dva meseca od otvaranja, restoran Lilo u San Dijegu, u kojem je jedan od ključnih članova tima naš chef Dušan Todić, dobio je izuzetno priznan...
pročitaj jošStefano Micocci, Executive Chef restorana Savant u hotelu St. Regis Beograd, veruje da se vrhunska kuhinja temelji na pažljivom odabiru namirnica, ...
pročitaj jošJedna od najstarijih kafana na Balkanu, beogradska Grčka kraljica, svečano nastavlja sa radom u četvrtak, 10. jula. Nakon što je 2007. godine zatvo...
pročitaj još