Dijamant proslavlja 85 rođendan i nagrađuje verne potrošače
Kompanija Dijamant, koja je dokazani lider u kategoriji ulja, stonih margarina i majoneza na regionalnom tržištu, ove godine proslavlja veliki jubi...
pročitaj jošProjekat Mladi poslastičar je dodatni podstrek i motiv za učenike i profesore
Za poslastičarstvo kažu da je umetnost, u kojoj se stvaraju remek dela, i zanat koji treba negovati i čuvati od zaborava. Da je to zaista tako, potvrđuje kompanija Dijamant, koja već pet godina realizuje projekat Mladi poslastičar, koji za cilj ima da talentovane ljude širom Srbije motiviše da se bave ovim „slatkim“ zanimanjem.
Učenici srednjih škola su rame uz rame na organizovanim radionicama tokom trajanja prve faze takmičenja, upijali znanje jednog od najboljih poslastičara naše zemlje – Zdravka Gavrilovića. Priliku da se plasiraju na finalno takmičenje, koje je održano u Beogradu, imali su učenici Trgovinsko – ugostiteljske škole „Toza Dragović“ iz Kragujevca, Ekonomsko – ugostiteljske škole „Slobodan Minić“ iz Aranđelovca, Ekonomske škole „Stana Milanović“ iz Šapca, Ugostiteljsko – turističke škole iz Vrnjačke Banje, kao i učenici Ekonomsko – trgovinske škole iz Bečeja.
Znanje, veštine i spremnost koje su takmičari pokazali, dodatno su otežale žiriju donošenje odluke, a pobedu su određivale nijanse. Put do osvajanja titule najboljeg nije lak, ali su se ipak izdvojile poslastice Dušana Stojilkovića iz Kragujevca, koji je osvojio treće mesto, dok su prve dve nagrade otišle u isti grad – Šabac, u ruke Ljubomira Maričića i Natalije Đurić, ovogodišnje pobednice i dobitnice stipendije u iznosu od 250.000 dinara, koju dodeljuje kompanija Dijamant. Ovim povodom prvoplasirana Natalija je izjavila da će joj takmičenje pored sticanja novih poznanstava i dobrog druženja, sigurno pomoći u daljem nastavku poslastičarske karijere.
Da se zalaganje profesora, ali i uspeh svih učenika tokom trajanja celokupnog takmičenja posebno vrednuju, dokaz je dodela nagrade najuspešnijoj školi, koja je ove godine otišla u grad na desnoj obali Save – Šabac.
„Verujem da će novina koju smo ove godine uveli u takmičenje biti dodatni podstrek i motiv, ne samo za učenike, već i profesore, da učestvuju u radionicama i na taj način doprinesu očuvanju ovog zanimanja“, istakla je Danka Drmončić, marketing menadžer kompanije Dijamant.
S druge strane Tamara Todorović, nastavnica poslastičarstva i praktične nastave, izrazila je zadovoljstvo dodeljenom nagradom i istakla da je uspešan nastup učenika iz Šapca potvrda zajedničkog zalaganja i posvećenosti, kao i kvaliteta i talenta koje stručne škole neguju.
Da je poslastičarski zanat u sigurnim rukama, potvrđuje činjenica da se iz godine u godinu sve više mladih ljudi uključuje u projekat „Mladi poslastičar“, a kompanija Dijamant će kao i do sada nastaviti da bude podrška u ostvarivanju „slatkih“ uspeha i karijera.
Mladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošRestoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beogr...
pročitaj jošAli nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaš... Ova pesma i stihovi Arsena Dedića su bile znak da počinje kulinar...
pročitaj još