Pržena piletina Merilend, najpopularnije jelo sa Titanika
Pržena piletina Merilend početkom 19. veka bila je jelo za posebne prilike, koje su porobljene Afroamerikanke često pripremale u bogataškim kućama ...
pročitaj jošU Pariskoj ulici br. 16, u samom centru Beograda, otvoren je još jedan u nizu restorana Konoba Akustik, dobro poznato mesto za ljubitelje dobre muzike, probranih etiketa i domaćih specijaliteta.
Autentičan i prepoznatljiv enterijer asocira na prave i pomalo zaboravljene kafane sa dušom. Konoba Akustik čuva tradiciju i vraća nas u neka srećnija vremena. U novoj Konobi gosti mogu probati karakteristična jela koja su skrojena od probranih i domaćih namirnica koje ne sadrže aditive niti GMO sastojke.
Dominiraju nacionalni specijaliteti. Jutro, uz dobru kaficu, posetioci mogu započeti Crnogorskim doručkom, Domaćinskim doručkom, omletom sa slaninom ili dodatkom po želji, priganicama ili prženicama.
Nakon toga na raspolaganju su hladna predjela, poput Konoba predjela, beranskog sira, paprike u pavlaci itd, i topla od kojih se izdvajaju pečurke na žaru, pohovani kačkavalj i pohovana paprika punjena sirom. Takođe, u ponudi su supe, potaži, kuvana jela ali i riblji specijaliteti.
Kad ističemo specijalitete, Konoba Akustik može se pohvaliti sjajnom jagnjetinom ispod sača, Konoba opankom, Dimljenim rebrima, Biftekom u sosu, kao i jelima sa roštilja koje prate sveže salate, vruće lepinje i drugi dodaci po želji gosta.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Prepoznatljivost restorana ogleda se i u živim nastupima akustičnih i ozvučenih bendova koji zabavljaju goste svake večeri.
Adresa: Pariska 16, Beograd
Telefon: 069/55-666-55
Sajt: www.konobaakustik.rs
Instagram: konoba_akustik_stari_beograd
Bakšiš na karticu koji je uveden u Hrvatskoj ne da nije zaživeo, već su zabeleženi poražavajući rezultati. Bakšiš na karticu prijavilo manje od je...
pročitaj jošThyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj jošPizzeria Cafeteria Italiana sa radom je počela 3. 12. 2016. godine, kao poduhvat istinskih zaljubljenika u espresso - Bodana Rasića i Milana Stojko...
pročitaj još