Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin
Ovako se jede u poznatom američkom zatvoru! Slavni chef dobio recept i isprobao ga! Chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin Jacques P...
pročitaj jošPronašli smo recept za čokoladnu tortu iz kultnog londonskog restorana The River Cafe.
Pronašli smo recept za čokoladnu tortu iz kultnog londonskog restorana The River Cafe. Izuzetni chefovi poput Fergusa Hendersona i Trevora Gulivera iz St. Johna jednostavno obožavaju River Cafe nazivajući ga vanvremenskim klasikom. I drugi chefovi poput Ajzaka Mekhejla se slažu da je The River Cafe jedna od najboljih restoranskih adresa u Londonu.
„Neka mesta jednostavno imaju ono nešto, a The River Cafe je oduvek imao i imaće X faktor“, slažu se.
Jedan od najpoznatijih deserata u tom restoranu je torta „Chocolate Nemesis“. Iz restorana kažu da prodaju oko 500 šnita dnevno, a na portalu Food 52 su otkrili recept:
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Tofu ili sir od soje omiljena je alternativa mesu, puna belančevina i gotovo je obavezan sastojak na tanjirima mnogih vegana i vegeterijanaca. Ali ...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Rege...
pročitaj jošPriznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič,...
pročitaj još
Za domaćice iz Srbije , ne znam da li ima mlaćenice kod nas ali se ona očas posla može napraviti i to ovako , uzmete šolju mleka, stavite kašiku sirćeta ili limuna , promešati dobro i to vam je mlaćenica .
Tu mlaćenicu stavite u pavlaku , ide 3 kašike mlaćenice u 2 šolje guste pavlake , kako, se to radi , evo ovako, stavite u jednu teglu (2 šolje guste pavlake ) dodate 3 kašike mlaćenice , promešate i teglu prekrijete recimo papirnom kesom od hleba isecite je u krug onom iz Maksija ali da nema ostatke hleba , čista kesa treba da bude ili gazom , nešto tako gde ova masa u tegli treba da diše , ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi dok se krem freš ne zgusne , trebaće oko 24 časa a onda promešati masu u tegli a onda zavrnuti teglu sa metalnim poklopcem i staviti u frižider još jedan dan da odstoji do upotrebe, vi ste dobili krem freš po Vuku ili ti Crème fraîche . Pozz.