
Anamaria Babičković: Sa ili bez MasterChefa bih otvorila restoran
Da li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj jošNa prvi pogled deluje nemoguće. Samo toliko, na prvi pogled. Moćni planinski ukusi zaista se savršeno stapaju sa prefinjenim morskim ukusima. Gde? U restoranu gruzijske kuhinje, Stories.
Ali ovaj restoran ne nudi samo gruzijska nacionalna jela, kao što bi se iz prethodne rečenice dalo naslutiti. Ceviče od lososa je odličan primer spoja ukusa planina i toplih podneblja, na prvi pogled neobično, a već na prvi zalogaj apsolutno smisleno uparivanje.
Hobotnica sa mladim krompirima, čašušuli, pečene dagnje sa sirom i adžikom, umakom koji čini nematerijalno kulturno nasleđe Gruzije ili sarmice sa mecunom i narom uzbudiće vaše nepce i zaintrigirati vas da dublje zaronite u meni ovog svetlog, prijatno uređenog restorana sa ljubaznom uslugom.
Pored toga što se nalazi u centralnom delu grada, restoran nudi opuštajući ambijent u kom se možete relaksirati uz ukusnu hranu i osvežavajuće koktele.
ADRESA: PJARONA DE MONDEZIRA 28, BEOGRAD
IG @stories.beograd
TEL. + 381 64 124 4266
RADNO VREME: 12.00-23.00
U moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošGodinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošMichelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj još