Tikveš predstavio novi vizuelni identitet brenda Luda Mara
Osvežavanje autentičnog brenda vina Luda Mara je odgovor na tržišne trendove i očekivanja potrošača. „Gledaj svet u oči“, slogan kojim je Tikveš p...
pročitaj jošVinarija „Tikveš” uložila je četiri miliona evra u izgradnju novog objekta i nabavku savremene opreme za prijem i preradu grožđa, čime je potvrdila svoju dugoročnu opredeljenost i strategiju za kontinuirano ulaganje u dalji održivi razvoj i implementaciju ESG standarda (Environmental, Social and Governance Standards).
Novo stajalište i ugrađena oprema omogućavaju „Tikvešu“ da poveća ukupan kapacitet za prijem i primarnu preradu grožđa tokom berbe za dodatnih 1,25 miliona kilograma grožđa za vrhunsko vino. Ukupna ulaganja u modernizaciju proizvodnje i uvođenje savremenih tehnologija, metoda i standarda rada, realizovanih u poslednjih dvadesetak godina, od ulaska M6 grupe u „Tikveš“, premašiće 45 miliona evra do kaja godine. Kontinuirano ulaganje u sve segmente rada omogućava rast i napredak kompanije.
„Bilo nam je važno da veći deo ove nove investicije bude završen pre berbe za ovogodišnji otkup grožđa, koji se ove godine odvija isključivo uz poštovanje tržišnih mehanizama za koje se dugo zalažemo. Ove godine smo imali nepovoljne vremenske prilike i kao posledica takvog stanja rod je značajno smanjen. Ali zato imamo izvanredan kvalitet grožđa i zajedno sa ovom investicijom koja omogućava bolji kvalitet vina koje proizvodimo i povećan kapacitet za prijem i preradu grožđa za vrhunsko vino, možemo očekivati izuzetno kvalitetno vino iz ove berbe. Realizacijom ove investicije korist imaju i naši partneri – uzgajivači, jer samo uz ulaganje i poštovanje svetskih standarda za kvalitetnu proizvodnju mogu da se stvore dodatne vrednost za sve, uključujući i višu cenu grožđa“, rekao je predsednik Upravnog odbora vinarije „Tikveš“, Svetozar Janevski.
Vodeća makedonska vinarija posvećuje posebnu pažnju svojim ukupnim poslovanjem i svim novim ulaganjima kao i doprinosu zaštite životne sredine, razvoju zajednice i društva u celini i primeni dobrih standarda upravljanja (ESG). Nova oprema omogućava visok stepen automatizacije i digitalizacije procesa, što značajno povećava efikasnost i efektivnost prijema i prerade grožđa, štedi električnu energiju i skraćuje vreme čekanja uzgajivača.
Sve ovo doprinosi očuvanju kvaliteta grožđa, smanjenju potrošnje energije u procesu prijema i prerade grožđa, kao i smanjenju emisije CO₂. Na ovaj način vinarija „Tikveš“ doprinosi zaštiti životne sredine i jačanju društvene odgovornosti, što su dva ključna stuba ESG strategije.
Priprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošDanas počinje ASI takmičenje za najboljeg sommeliera u Evropi, Africi i Bliskom istoku. Ovaj događaj se održava svake tri godine i organizuje ga As...
pročitaj jošEstonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj još