Najstariji škotski viski, ikada pronađen, ide na aukciju
Pronaći flašu škotskog viskija koji je destilovan pre gotovo 200 godina je izuzetno retko, neobično i neočekivano. Najstariji škotski viski je nap...
pročitaj jošPočeo je kao gusar da bi dogurao do guvernera Jamajke. Život Henrija Morgana bio je avantura, a njegov legat su sjajni rumovi. Bilo da se radi o belom, tamnom ili zlatnom!
Retka su žestoka pića koja su prešla tako uzbudljiv put do savršenstva ukusa. Rum je piće koje ima toliko ukusa koliko ima brendova na svetu. Razlog za ovo je to što, za razliku od konjaka, skoča, tekile ili burbona, ne postoji univerzalno pravilo za njegovu destilaciju i proizvodnju. Zbog toga danas uživamo u bogatstvu različitosti ruma, koji zavisi isključivo od kreativnosti proizvođača. Tokom života na Jamajki, jedna od strasti Henrija Morgana bila je plantaža šećerne trske i stvaranje ruma dostojnog da nosi njegovo ime.
Ima izuzetno osvežavajući lagani ukus koji ga čini savršenim za pripremu mnogobrojnih koktela na bazi ruma, za vas i vaše društvo. Inspirisan putovanjima preko netaknutih zaliva Kariba, ovaj rum je svež i oštar kao neotvoreno jedro. Spoj je najfinijih karipskih rumova koji su pet puta destilovani, ima gladak ukus, srednje jačine koju krasi blaga slatkoća na kraju. Probajte ga u Mojitu uz izmadlovanu nanu, limetu, šećerni sirup u velikoj čaši, dodajte led, Captain Morgan White Rum i sodu. Takođe je idealan za mešanje sa kolom ili limunadom, a najbolji je kad ga poslužite u velikoj krigli punoj leda, uz krišku limuna ili limete.
Ovaj premium rum jednostavan za miksovanje, izuzetno glatkog ukusa. Kompleksna mešavina začina, prirodna voćna aroma ruma i odležavanje u paljenim američkim buradima od belog hrasta u kojima je prethodno odležavao burbon, zaslužne su za punu boju i arome koje ovaj rum nosi. Pun ukus prirodne vanile, žutog šećera, suvog voća i toplih začina, idealan je za mešanje sa kolom, jer su ukusi ova dva pića izuzetno komplementarni. Ovaj legendarni miks je najbolje poslužiti u krigli punoj leda, s kriškom limuna ili limete. Probajte ga u Mojitu ili uz limunadu, sok od jabuke ili ginger ale.
Premium blend pet različitih rumova iz tri karipske zemlje, koji zajedno stvaraju kompleksnu punoću ukusa ruma. Njegova intenzivna boja, karamel i vanil note, uz puni ukus, čine ga savršenim za sve one koji traže autentičnu avanturu za sebe i svoju ekipu. Nakon destilacije, rum odležava najmanje dve godine u paljenim hrastovim buradima, pre nego što Ron Maestro (master blender) počne sa svojom procesom umetnosti blendovanja, kojim se dolazi do krajnjeg recepta ruma. Ovaj rum superiornog kvaliteta ima pun, gladak ukus. Arome karamele i vanile savršeno su izbalansirane sa zadimljenim finišom koji dolazi iz buradi u kojima rum odležava. Captain Morgan The Original Dark Rum idealan je za mešanje sa mnogobrojnim pićima, pa predlažemo da ga probate s limunadom ili voćnim sokovima, koji stvaraju izuzetno osvežavajuće piće.
Ron Zacapa XO je super premium rum, blend rumova odležalih između šest i 25 godina, s finalnim odležavanjem u buradima francuskog hrasta u kome je ranije odležavao konjak, sa ciljem da se rumu dodaju arome zrelih višanja i začina. Pravi se isključivo od likera šećerne trske dobijenog prvim ceđenjem (umesto melase koja se inače koristi za pravljenje ruma), a koji prolazi kroz proces zrenja i blendinga, poznatog kao Solera sistem. Zacapa je pet puta zaredom nagrađivana na međunarodnom Rum takmičenju i jedini je luksuzan rum koji se nalazi u Rum zidu poznatih. U januaru 2012. Zacapu je World Luxury Associaton proglasio jednim od 100 najvrednijih luksuznih brendova sveta. Najbolje je uživati u ovom rumu bez leda, usutom u konjak čašu.
Ron Zacapa 23 je super premium rum, blend rumova odležalih između šest i 23 godine. Pravi se isključivo od likera šećerne trske dobijenog prvim ceđenjem. Odležavanje se dešava u više različitih buradi u kojima je ranije odležavao američki viski, Oloroso šeri i vina Pedro Ximenez. Tajna Zacape je u procesu sporog odležavanja koji se dešava na visini 2.300 m, iznad nivoa mora, na hladnom vazduhu planinskih predela Gvatemale. Zacapa je pet puta zaredom nagrađivana na međunarodnom Rum takmičenju i jedini je luksuzan rum koji se nalazi u Rum zidu poznatih. U januaru 2012. Zacapu je World Luxury Associaton proglasio jednim od 100 najvrednijih luksuznih brendova sveta.
Na koji način da se ugostiteljski sektor HoReCa u Srbiji izbori sa izazovima dinamičnog tržišta, kako da privuče adekvatnu radnu snagu i prilagodi ...
pročitaj jošL'art groupe na čelu sa osnivačem i šefom Zdravkom Štrpcem, nakon par inostranih projekata ponovo podiže ugostiteljsku scenu u našoj zemlji. L'art ...
pročitaj jošU današnje vreme gosti restorana, kafića i hotela očekuju mnogo više od same ponude hrane i pića – žele jedinstveno iskustvo koje odražava prepozna...
pročitaj još