Kraj restorana Momofuku Ko koji je promenio fine dining
Momofuku Ko, legendarni njujorški restoran chefa Davida Changa, koji je protresao čitavu restoransku industriju, prestao je sa radom 4. novembra i ...
pročitaj jošChef David Chang je prošle nedelje svojim zaposlenima najavio da će restoran Momofuku Ko u Njujorku poslužiti svoju zadnju večeru 4. decembra.
“Ništa loše nismo napravili u restoranu Momofuku Ko. Jednostavno mislim da trebamo da završimo ovu priču dok smo još na visokom nivou i sjajnoj formi“, rekao je u službenom saopštenju uz objašnjenje da je Momofuku Ko žrtva promena na restoranskom tržištu, tržištu koje je i sam značajno oblikovao.
“Kulinarski svet je danas totalno drugačiji nego pre 20 godina kada smo otvorili restoran„, dodao je još chef David Chang, i to je apsolutno tačno.
Chefu nije padalo na pamet da menja recepte zbog gostiju sa inteolerancijama. Vegetarijanci nisu bili sfera njegovog interesovanja, a hrana je uvek bila važnija od servisa. Službena deviza restorana je bila da gost, obično, nije u pravu.
Restoranska grupa Momofuku se suočila, kao i mnoge, s problemima izazvanim pandemijom. Chef Chang je morao zatvoriti dva restorana u Njujorku i Vašingtonu. Kasnije je zatvorio još tri, a Momofuku više nema nijedan restoran van Amerike.
Ipak, chef David Chang tvrdi da zatvaranje restorana ne znači da će se pridružiti onim slavnim chefovima koje ćemo viđati na ekranima, a ne u restorani.
“Restorani su i dalje jedini način da potpuno iskusite ono što radimo. Mi se zapravo vraćamo tamo gde je sve počelo sa Noodle Barom, a to su srce, energija i ukusi koji vam otvaraju oči“.
Pastry chef restorana Faro Dunja Lukić je nakon završenog fakulteta u Moskvi, odlučila da poslastičarstvo bude njena profesija. Uspešno je završila...
pročitaj jošU centru Zlatibora gde se ugostitelji utrkuju ko će ponuditi najbolju pršutu ili kajmak, radi restoran Post Posti, a njegov vlasnik i glavni čovek ...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Rege...
pročitaj još