Danilo Dača Božović je MVP barske scene u Majamiju
Danilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošSwizzle Rum Bar & Drinkery ne prestaje da impresionira i postavlja nove standarde u ugostiteljstvu, a to potvrdila i Yelp platforma, specijalizovana za ugostiteljske objekte, dodeljujući im prestižnu poziciju među najboljim speakeasy barovima u Americi.
Svake godine više od 150 miliona ljudi na Yelpu ostavi bar jednu recenziju. Prema ocenama posetilaca, među desetinama hiljada restorana i barova u Sjedinjenim Američim Državama, Swizzle Rum Bar & Drinkery iz Majamija je po drugi uzastopno zauzeo drugo mesto u kategoriji Top 50 Speakeasy Bars in the U.S.
Alfa & Omega ovog uspeha je Danilo Dača Božović, vlasnik i glavni barmen, velemajstor svog zanata, čija strast i posvećenost su prepoznate kako na lokalnom, tako i na internacionalnom nivou.
View this post on Instagram
Danilo Dača Božović započeo je karijeru barmena kao dvadesetogodišnjak, u rodnom Beogradu. Želeći da mladim barmenima pojednostavi put edukacije, osnovao je Beogradsku bartending akademiju. Potencijal i talenat nisu ostali neprimećeni, tako da ga 2011. angažuje Dušan Zarić, jedan od suvlasnika čuvenog njujorškog bara Employees Only NYC, u kom Božović nastavlja dalji razvoj i usavršavanje sve dok mu nije ponuđeno mesto menadžera bara u EO’s Sister Concept, Macao Trading Co. U tom periodu (2016) nastaje prvo izdanje knjige „Barkeep: A Guide To Becoming A Professional Bartender“.
View this post on Instagram
Nakon toga dobio je partnersku poziciju koja ga je odvela u Majami, u kom otvara Employees Only Miami i Swizzle Rum Bar & Drinkery. Radio je i kao konsultant za postavljanje koktel menija, redizajn bara i odabir kompletnog inventara za piće u hotelu Faena Miami East Hotel u Majamiju, koji poseduje dva bara, Sugar (Rooftop Bar) i Tea Room, takođe je angažovao Daču za formiranje koktel menija.
Trenutno je vlasnik Swizzle Rum Bar & Drinkery na Južnoj obali koji predstavlja tropsko skrovište inspirisano njegovim putovanjima širom sveta. Koncept je speakeasy (skriveni bar), koji goste vraća u 18-19. vek, doba kad je moreplovstvo bilo veoma razvijeno, kao i borba velikih kolonizatora za teritoriju i dobra. Bilo je to vreme kada se rum konzumirao koliko na brodovima, toliko i u američkim barovima. Bar je za kratko vreme okarakterisan kao jedan od najistaknutijih koktel i speakeasy barova, i to ne samo u Majamiju već i širom SAD, tako da ova nagrada ne iznenađuje sve one koji su upoznati sa Dačinim radom.
Čestitke našem dragom saradniku i prijatelju Danilu Dači Božoviću i njegovoj ekipi!
Cardo bar odlikuje se autentičnim i prijatnim ambijentom. Speakeasy gastro bar u centru grada donosi tajanstvenu atmosferu i uživanje u izvanrednim...
pročitaj jošMlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošOvo mesto nije samo jedan od brojnih barova koji niču duž beogradskih ulica. 8bar je utočište za sve koji traže besprekorno uživanje u hrani i piću...
pročitaj još