Art Utopia Studio, fotografija i video za savršenu prezentaciju
Stručnjaci za fotografiju i video, Art Utopia Studio, pružaju inovativne usluge koje omogućavaju ugostiteljima da svoje prostore predstave u najbol...
pročitaj jošPred vama je novi broj magazina Hoteli & Restoran za period proleće – jesen. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske industrije, a više o sadržaju saznajte u nastavku.
Čuveni svetski vodič Michelin, nakon što već 123 godine preporučuje restorane ulazi i u svet hotela. Saznajte na osnovu kojih kriterijuma će hoteli dobijate Michelinove ključeve i koji naši hoteli su već, na neki način, uvršteni u hotelski vodič. Ispratili smo izgradnju hotelskog kompleksa koji se gradi u Sremskim Karlovcima, dok je na Kopaoniku u planu izgradnja hotela Rozeta Resort & Residence. Posebnu pažnju smo posvetili sudbini legendarnog hotela Jugoslavija i zašto će, najverovatnije, biti srušen iz temelja.
U temi broja obradili smo sve aspekte u kojima veštačka inteligencija može da bude od velike koristi hotelskoj industriji. Tamara Jovanović, pre-opening manager hotela Kocka nam je ispričala kako je protekao proces otvaranja hotela, sa kakvim se problemima suočavala i kako ih je rešila.
Tehnička kompetentnost više nije dovoljna za današnju radnu snagu, Ona mora biti svesna da posedovanje kognitivnih veština unapređuje njihove karijere i živote i voljna da ih primenjuje u odgovarajućim situacijama. Sve ovo i još mnogo više na temu značaja kognitivnih veština govori prof. dr. Jelena Šuleić.
Chef Kristijan Marenić u svom autorskom tekstu iznosi i objašnjava tvrdnju da bi restoran u hotelu trebao biti zaseban poslovni subjekt.
Dragiša Damljanović je novi Cellar master hotela St. Regis u Beogradu. U intervjuu nam otkriva kako se snašao na toj poziciji i kakvu gastronomsko-enološku ponudu možemo očekivati u ovom ekskluzivnom hotelu. Chef Dimitrije Acevski u svom maniru podseća na, pomalo zaboravljena pravila kada je u pitanju hollandaise sos, jedan od majki sosova i temelja francuske i svetske kuhinje.
Chef Aleksandar Bućan nam je predstavio novi jelovnik u hotelu Mona Plaza, a pored toga saznali daleko više o njegovom profesionalnom putu, kao i viđenju kulinarstva. U redovnim rubrikama svetski chefovi otkrivaju recepte za hotelski doručak, glavno jelo kao i desert. Srpska rakija je i u ovom broju dobila svoje mesto, a ovoga puta smo se pozabavili odgovorom na pitanje: Kako se određuje kvalitet rakije, šta je senzorna metoda i pojasnili smo zašto je stručna terminologija važna i kako se koristi.
Za ovaj broj priča i Lesley Gracie, dama koja je osmislila jedan od najpoznatijih brendova u svetu džina – Hendrick’s, a prošetali smo po hotelskim krovovima Beograda i donosimo vam ponudu njihovih roof top barova.
Sve ovo i još mnogo toga vas čeka u novom broju magazina Hoteli & Restorani, a kompletan magazin možete skinuti u PDF formatu na našoj web stranici.
St. Regis Hotels & Resorts sa ponosom najavljuje otvaranje prvog hotela u Beogradu, koji je ujedno i tek šesti objekat ovog renomiranog brenda ...
pročitaj jošKompanija Heads Adriatic-WHC uspešno posluje na 10 tržišta, ima preko 600 interno zaposlenih, 7.500 angažovanih iz inostrantva i sarađuje sa 4.500 ...
pročitaj još