
Chef kuhinje restorana GiG, Uroš Ivošević: Fine dining je vraški težak rad
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošŠvajcarsko-francuski chef Amauri Guichon redovno oduševljava svoje pratioce na Instagramu, kojih ima preko 15 miliona.
Pored toga, Amauri Guichon prikazuje veštinu, stručnost, disciplinovanost, upornost, profesionalizam i druge kvalitete uspešnog mladog čoveka, koji kroz svoje kreacije postavlja trendove svetskog poslastičarstva.
View this post on Instagram
Kroz svoju kreaciju, Guichon nastoji da predstavi autentičan izraz i lična pravila.
Pokušavam da stvorim stvari koje ranije nisu urađene. Često me inspirišu različiti materijali i tehnike kao što su glina, rezbarenje, modni dizajn nameštaja, duvanje stakla… Tako da ćete moj doživljaj i pogled na te teme videti u pecivu i čokoladnim radovima koje pripremam. Takođe, volim da zavaram um tako što iz dana u dan stvaram stvari koje liče na objekte, poput sata, jajeta, kompasa. Reakcija koju želim da postignem kada svoj rad predstavim ljudima jeste da kažu: “Previše je lepo… Ne želim da ga jedem”, objašnjava chef Guichon.
Pripremite glamuroznu poslasticu sa kompotiranim jagodama i laganim kremom od malina, koji dodatno ulepšavaju crveni cracklin i bogat krem.
KOMPOZICIJA
CRVENI CRACKLIN
PROČITAJTE Uparite sladoled i makarunse
Umesite testo od svih sastojaka, a potom ga što bolje rastanjite i isecite odgovarajuće oblike.
PÂTE À CHOUX
Zajedno prokuvajte mleko, vodu, šećer, so i puter. Postepeno dodajte prethodno prosejano brašno, a zatim i jaja, uz mućenje. Formirajte male krofne od testa, prekrijte crvenim kreklinom i pecite na 195°C 25 minuta.
PROČITAJTE Marko Đerić novi chef kuhinje restorana Langouste o Guillaume Iskandaru
KOMPOT OD JAGODA
Skuvajte pire od jagoda, sok od brusnice, šećer, glukozu i pektin na 108°C. Zatim dodajte jagode i kratko prokuvajte, pa dodajte limunov sok. Odmah ohladite.
View this post on Instagram
KREM OD MALINA
Skuvajte pire od malina. Sjedinite žumanca i crème pâtissière u prahu, pa prokuvajte 1 minut. Kada se ohladi sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom.
MASCARPONE KREM
Hidratirajte želatin u vodi. Prvo zagrejte pavlaku i šećer, dodajte vanilu i infuzirajte 30 minuta. Dodajte želatin u infuziranu kremu i prelijte preko mešavine maskarponea pa burr-miksujte. Pomešajte sa poslednjim delom pavlake, pa ponovo burr-miksujte. Procedite i ostavite preko noći.
PROČITAJTE Pripremite espresso kolač sa čokoladom, baš kao pastry chef i čokolater Jan Proot
DEKORACIJA
KOMPLETIRANJE
Prerežite choux. Jednu polovinu napunite kremom od malina, a drugu kompotom od jagoda.
Spojite polovine choux-a sa malo krema od maskarponea.
Zatim pažljivo i ravnomerno nanesite krem od maskarponea po obodu choux-u.
Dekorišite svežim jagodama.
Da li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj još