SIRVIS aplikacija kao digitalni marketplace nove generacije
Generalni menadžer SIRVIS aplikacije, Lazar Živković, pojašnjava kako će ovo inovativno rešenje doneti svežinu i efikasnost u HoReCa sektor. Danas ...
pročitaj jošBartending zanimanje oduvek je sa sobom nosilo izvesnu dozu nesputanog šarma i mistične dopadljivosti. Prefinjena tehnika, uglađeni maniri i visoko razvijene komunikativne sposobnosti jesu must have osobine svakog dobrog koktel majstora. Kada se tome doda i prvo mesto na prestižnom takmičenju u pravljenju koktela, jasno je da imamo novu zvezdu u bartending sazvežđu.
U finalu održanom na Athens Bar Show-u – jednoj od najvažnijih međunarodnih manifestacija za barmene, našlo se sedam najtalentovanih finalista iz čitave Evrope, koji su svoj put do velike završnice obezbedili kroz nacionalna Schweppes takmičenja. Među njima su i Ognjen Kitaljević i Anja Tojčić, dvoje prvoplasiranih finalista Schweppes Mixology takmičenja u našem regionu. Učesnici su demonstrirali vrhunske veštine miksanja, tehniku i kreativnost, a stručni žiri je za pobednika proglasio Apostolisa Anagnostou iz Grčke sa koktelom pod nazivom Live with Passion.
Presrećan sam što sam osvojio ovo priznanje. Moja inspiracija za ovaj koktel dolazi od živopisne crvene boje paradajza. Još iz detinjstva se sećam kako sam posmatrao ogromna polja paradajza u mom rodnom gradu. Crvena boja za mene predstavlja strast i energiju. Kreiranje ovog koktela je moj način da živim sa tom istom strašću – izjavio je pobednik ovog takmičenja, a njegov pobednički recept vam eksluzivno donosimo u nastavku.
Pobednički recept se sastoji od 20 ml votke, 20 ml votke infuzirane beurre noisette puterom, 40 ml sirupa od paradajza i marakuje, 10 ml tropskog likera od meda i 80 ml Schweppes Tonic Water.
Pobedničku kreaciju ocenjivao je žiri u sastavu četiri renomirana stručnjaka u svetu miksologije – Maks Vening, Vasilis Kiricis, Čelsi Bejli i Ijen Mekferson.
Prepoznat po originalnosti u pristupu miksanju Highball koktela, pobednik je osvojio žiri sposobnošću da kombinuje klasične tehnike sa kreativnim elementima, stvorivši savršenu ravnotežu između prepoznatljivog Schweppes ukusa i novih aroma.
Svaki od finalista je pokazao neverovatnu veštinu, ali pobednički koktel je uistinu odražavao duh Schweppes-a: inovativan, osvežavajuć, i s idealnim balansom ukusa. Uzbudljivo je posmatrati novu generaciju barmena kako proširuju granice ovog zanata i počastvovan sam što sam bio deo tog putovanja – izjavio je Ijen Mekferson, vodeći strateg za edukaciju u Schweppes-u i od nedavno nosilac prestižnog zvanja najboljeg barmena na svetu.
Kao deo nagrade, pobednik će imati ekskluzivnu priliku da sarađuje sa Schweppes-om na budućim koktel kreacijama, kao i da ode na putovanje sa pokrivenim troškovima kako bi radio sa Vasilisom Kiricisom u Line Athens-u, zvanično šestom najboljem koktel baru na svetu.
Ovo takmičenje predstavlja važan korak u daljem razvoju Schweppes-a kao brenda i njegove posvećenosti zajednici barmena širom sveta. Sudeći po dosadašnjem uspehu, Schweppes će i ubuduće ostati predan inovacijama i obrazovanju u oblasti miksologije, nastavljajući tradiciju dugu više od dva veka.
Priprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošDanas počinje ASI takmičenje za najboljeg sommeliera u Evropi, Africi i Bliskom istoku. Ovaj događaj se održava svake tri godine i organizuje ga As...
pročitaj jošU subotu, 26. oktobra 2024., u modernoj dvorani Folium u strogom centru Ciriha, održaće se ekskluzivni događaj Taste of Adriatic, koji organizuje A...
pročitaj još