Novi METRO logističko-distributivni centar u Dobanovcima
Kompanija METRO Cash & Carry Srbija otvorila je novi logističko-distributivni centar u Dobanovcima, koji se prostire na 15.000 m², ima četiri t...
pročitaj jošNa koji način da se ugostiteljski sektor HoReCa u Srbiji izbori sa izazovima dinamičnog tržišta, kako da privuče adekvatnu radnu snagu i prilagodi promenama koje donose spoljni faktori? O ovim temama razgovaralo se na trećoj po redu HoReCa Coke Academy, a šestoj ukupno do sada održanoj edukaciji koju kompanija Coca-Cola HBC Srbija organizuje kao podršku partnerima u ugostiteljstvu i sektoru maloprodaje.
Protekla Coke akademija, koja je bila posvećena poslovanju ugostitelja, okupila je preko stotinu vlasnika i menadžera hotela, restorana i kafića iz cele zemlje, koji su kroz interaktivne panel diskusije dobili praktične savete za prevazilaženje ključnih izazova i poboljšanje poslovanja.
Podrška HoReCa sektoru i lokalnoj ekonomiji je investicija u održivu budućnost i istovremeno promoviše vrednosti naše kompanije koja gradi dugoročna partnerstva sa kupcima. Upravo zato je Coke Academy važan za sve nas, kao prilika da razmenimo znanja i ideje sa našim HoReCa partnerima i da im kao kompanija pružimo podršku u daljem planiranju poslovanja. Verujem da jedino tako zajedno možemo da prevaziđemo izazove i kreiramo dodatnu vrednost koja donosi konkretne rezultate – rekao je Saša Marković, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija.
Tokom radionica, učesnici su imali priliku da razmene informacije o tome kako privući, razviti i zadržati kvalitetne kadrove, koji su to ključni inovativni trendovi u ugostiteljstvu, kao i na koji način efikasno upravljati troškovima.
Poseban akcenat bio je na konkretnim rešenjima za poboljšanje finansijskog upravljanja i povećanje obima poslovanja.
Glavni cilj Coke Academy je da otvorimo dijalog o načinima unapređenja biznisa. Posete HoReCa objektima na terenu pružaju nam uvid u trenutne izazove među kojima su, između ostalih, nedostatak radne snage i obim transakcija, budući da se vlasnici sve više suočavaju sa rastućim nabavnim cenama. Zato je fokus ove radionice da zajedno pronađemo rešenja, čujemo iskustva i ideje naših partnera i izgradimo zajedničku mrežu koja će nam pomoći da prevaziđemo barijere i ostanemo konkurentni – istakao je Mirko Gutić, direktor prodaje Coca-Cola HBC Srbija.
Učesnici naglašavaju da ovakvi događaji pružaju značajan uvid za unapređenje njihovog poslovanja i prilagođavanje tržišnim promenama.
Taj zajednički dijalog i međusobna podrška je najveća vrednost akademije. Tema food-based menadžmenta mi je posebno interesantna, te bih voleo da na budućim predavanjima saznam više o tom aspektu poslovanja – rekao je Filip Gračanin iz Hotela „Crni Vrh“, Divčibare.
Darko Stefanović, vlasnik Garden Gastro Pub-a iz Petrovca na Mlavi, naglasio je da je edukacija bila izuzetno korisna i prilika da čuje nove ideje i iskustva kolega iz industrije.
Coke Academy je dugoročni projekat kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora u okviru kog je, kroz različite vidove edukacije, do sada prošlo oko 400 kupaca iz sektora ugostiteljstva i maloprodaje.
Sutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošSajam BrauBeviale jedan je od najvećih svetskih sajmova specijalizovanih za industriju piva, vina, alkoholnih i ostalih pića, sa snažnim fokusom na...
pročitaj jošM&L International možete obezbediti sve što vam je potrebno za savršenu pizzu. Od profesionalnog Pivetti brašna za pizzu, Terra Creta maslin...
pročitaj još