Almažan & Ristić: Dva chefa samotnjaka i igranje vatrom na Fruškoj Gori
Boban Boki Almažan i Miloš Ristić predstavljaju svoje dinamično gastronomsko iskustvo, koncept koji je zaživeo na obroncima Fruške Gore. U njihovom...
pročitaj jošMiloš Ristić, šef kuhinje hotela Ramonda redovno je završio Ugostiteljsko turističku školu u Jug-Bogdanovoj u Beogradu, a potom kao stipendista hotela Moskva i Visoko-hotelijersku školu. U hotelu Moskva proveo je 10 godina od pomoćnog kuvara do šefa kuhinje.
Zatim su se nizali hoteli u Srbiji, Keniji i Češkoj. Nepune dve godine nalazi se na čelu tima kuhinje hotela Ramonda, malog planinskog butik hotela na Rtnju, koji se odlično pozicionirao na hotelijerskoj mapi Srbije, i postao prepoznatljiv, između ostalog, i po gastronomiji. Miloš je oduvek pratio svoj put za svojom zvezdom, a za sve čitaoce CB&R predstavlja svoj omiljeni recept.
SASTOJCI:
250 gr bifteka,
100 gr krompira,
150 gr sezonskog povrća za grilovanje,
30 gr tartufa,
30 gr parmezana,
0.05 dl maslinovog ulja,
so, biber.
PRIPREMA:
Pre same pripreme ovog jela biftek trebamo tretirati pravilno. Meso očistiti od masnoća i žilica, zatim ga umotati u gazu ili kuhinjsku krpu i ostaviti da prenoći u frižideru. Nakon noćnog odležavanja, biftek potopiti u čisto maslinovo ulje sa dodatkom tartufa, bez dodataka začina. Tako marinirano meso može stajati u frižideru nekoliko dana.
Za jednu osobu potrebno je 250 gr mesa. Grilovati na jako ugrejanom tiganju ili roštilju. Najbolje je koristiti središnji deo bifteka. Sezonsko povrće preliti maslinovim uljem, svežim začinskim biljem i krupnom morskom solju i grilovati na roštilju 3 minuta. Povrće se koristi kao podloga za meso, a preko mesa ćemo staviti rendane crne tartufe, rendani parmesan i krupnu morsku so.
TIP:
Jedan od mojih glavnih trikova kako napraviti dobro pečen biftek je nakon kratkog pečenja sa svih strana iseći ga na tanke šnicle i dopeći brzo na grilu.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj još