
Slikaj & Cirkaj uz MIONETTO: Umetnost, Prosecco i dobra energija
Beograd je ovog leta dobio još jednu dozu italijanskog šarma – i to u najboljoj kombinaciji: platna, četkice i čaše hladnog Mionetto Prosecca. Na k...
pročitaj jošZima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla kafa je svakako jedan od najpopularnijih napitaka, bez obzira na doba dana i raspoloženje. A mnogi kafu ne mogu da zamisle bez mleka, i to onog „pravog“, koje daje ekstra notu i punoću ukusa.
Ključni za dobro uparivanje mleka i kafe, odnosno prepoznavanje „pravog“ mleka za kafu, jesu nivo proteina i količina masti u datom mleku. Ova dva elementa prilikom pripreme kafe, posebno od strane profesionalnih barista, omogućavaju razvijanje punog potencijala ukusa mleka, a samim tim i celokupnog napitka. Pored nivoa proteina i masnoća, izuzetno je važna i količina laktoze, tj. mlečnih šećera, koja se dobija nakon zagrevanja mleka.
Kako će se kafa i mleko upariti, zavisi i od kiselosti kafe i uglavnom se smatra da će se kafe sa klasičnijim, čokoladnijim ukusom, potencijalno bolje slagati sa mlekom, od onih kiselijih.
Barista mleko Mlekare Šabac dobar je primer „pravog“ mleka za kafu, ako želimo istančan balans između punoće ukusa mleka, kremaste teksture i dobro prepoznatljivog intenziteta espresa, koji dominira ovim skladom sastojaka.
Zbog toga je Barista mleko idealan HoReCa proizvod iz asortimana Mlekare Šabac i garancija savršenog napitka od kafe, posebno tokom hladnih zimskih dana.
Ruski Standard je votka izuzetnog kvaliteta koja predstavlja kombinaciju strasti, stručnosti i zanata. Nastala je iz bogatog ruskog nasleđa votke u...
pročitaj jošLeto je vreme kada se menjaju lokacije, ali ne i navike koje volimo. Među njima, turska kafa zauzima posebno mesto. I dok se menjaju pejzaži i rita...
pročitaj jošProšlo je više od pola veka otkako je Barcaffè započeo svoju mirisnu priču, kada je iz prve kesice izašla kafa koja će obeležiti generacije. Danas,...
pročitaj još