
Vandemoortele kroasani: Zalogaj koji budi dan
U svetu u kojem se sve meri vremenom, retki su trenuci koji nas istinski usporavaju, poput doručka uz savršeno pečeno pecivo. Kompanija Vandemoort...
pročitaj jošZima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla kafa je svakako jedan od najpopularnijih napitaka, bez obzira na doba dana i raspoloženje. A mnogi kafu ne mogu da zamisle bez mleka, i to onog „pravog“, koje daje ekstra notu i punoću ukusa.
Ključni za dobro uparivanje mleka i kafe, odnosno prepoznavanje „pravog“ mleka za kafu, jesu nivo proteina i količina masti u datom mleku. Ova dva elementa prilikom pripreme kafe, posebno od strane profesionalnih barista, omogućavaju razvijanje punog potencijala ukusa mleka, a samim tim i celokupnog napitka. Pored nivoa proteina i masnoća, izuzetno je važna i količina laktoze, tj. mlečnih šećera, koja se dobija nakon zagrevanja mleka.
Kako će se kafa i mleko upariti, zavisi i od kiselosti kafe i uglavnom se smatra da će se kafe sa klasičnijim, čokoladnijim ukusom, potencijalno bolje slagati sa mlekom, od onih kiselijih.
Barista mleko Mlekare Šabac dobar je primer „pravog“ mleka za kafu, ako želimo istančan balans između punoće ukusa mleka, kremaste teksture i dobro prepoznatljivog intenziteta espresa, koji dominira ovim skladom sastojaka.
Zbog toga je Barista mleko idealan HoReCa proizvod iz asortimana Mlekare Šabac i garancija savršenog napitka od kafe, posebno tokom hladnih zimskih dana.
Univerzalni espreso martini već odavno dominira kao koktel sa kafom koji zbog savršene ravnoteže između slatkog likera i gorkih kofeinskih nota pru...
pročitaj jošOd prvih kafana do Tik Tok-a, džezva je prešla dug put i menjala svoj izgled, ali nikad nije izašla iz mode i izgubila svoj šarm, jer sve nove i do...
pročitaj jošU subotu, 7. juna, Beograd će ugostiti Belgrade Cocktail Festival - veliko okupljanje vodećih barmena iz Srbije, Centralne i Istočne Evrope, u orga...
pročitaj još