
Slushy Machine by Gelato Concept Shop
Dodajte dozu osveženja u svoju ponudu uz vrhunsku slushy machine! Slushy Machine by Gelato Concept Shop - savršena za kafiće, restorane, barove i p...
pročitaj jošKristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i marakuje.
Kristina Radosavljević je završila srednju Ugostiteljsku školu u Beogradu, smer poslastičar, a zatim je i diplomirala na Visokoj hotelijerskoj školi, na smeru Gastronomija. Po završetku studija radila je u hotelu Square Nine, a zatim u poslastičarnici Mandarina Cake Shop.
Slovi za jednu od najtalentovanijih poslastičara u regionu, a trenutno radi na poziciji Executive pastry chef hotela Isolano Autograph Collection na ostrvu Cres. Maštovita, vredna i skromna je najkraći mogući Kristinin opis, koja nikada nije želela da sebe ističe u prvi plan, već njen rad. Umesto nje, govore njene kreacije, a zadovoljni gost je njena najveća nagrada.
Za mus od lešnika
View this post on Instagram
Potopiti želatin u hladnu vodu. Sjediniti pavlaku, šećer, žumanca i kuvati uz neprestano mešanje žicom do 80°C. Umešati želatin i čokoladu. Uliti u formu po želji i zalediti. Zaleđeni kolač izvaditi iz modle i ostaviti u frižideru da se postepeno odledi.
Za keks od kafe
Sjediniti sve namirnice i ravnomerno rasporediti po željenoj modli. Peći na 160°C 4 minuta. Izvaditi iz modle i ohladiti.
Za marakuja krem
Zagrejati pavlaku i pire i preliti preko čokolade, sjediniti i ohladiti. Ohlađen krem pripremiti u dresir-džak za servis.
Za krem od kafe
Ulupati belanca sa šećerom, umešati ostale sastojke i peći 5 minuta na 180°C. Ohlađen biskvit formirati po želji.
Kompletiranje
Mus od lešnika staviti u centar tanjira. Istačkati tufne od marakuja krema, dekorisati biskvitom od lešnika i keksom od kafe.
Donja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošChef Nenad Atanasković, odnedavno poznat i široj publici zbog učešća u serijalu Master Chef Srbija, priredio je sredinom januara večeru sa menijem ...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj još