
Renoviran METRO Cash & Carry objekat u Požarevcu
Postojeći METRO veletrgovinski objekat u Požarevcu (Đure Đakovića BB) renoviran je i u potpunosti prilagođen profesionalnim kupcima – ugostiteljima...
pročitaj jošLavazza fondacija kroz najfinije održive mešavine kafa, La Reserva de ¡Tierra! vodi vas na ukusno i mirisno putovanje oko sveta.
Kuba je jedinstvena savremena priča o mešavini kafe koja brine o farmerima, potrošačima i lokalnoj sredini. Ova organska mešavina dolazi sa plantaža u Santjagu i Granmi na Kubi, gde je Lavazza fondacija uključena u postizanje sledećih ciljeva:
Zahvaljujući blockchain tehnologiji, možete pratiti put kafe i kompanijsku posvećenost održivosti.
Fondacija Lavazza ima za cilj stvaranje dugoročnog partnerstva za podršku razvoju kubanske kafe, kao lokalne izvrsnosti, uz brigu o životnoj sredini. Bliskom saradnjom sa 170 farmera u oblastima Santijaga i Granme, fondacija je posvećena poboljšanju kvaliteta kubanske kafe, kao i obezbeđivanju održivog razvoja zajednica koje uzgajaju kafu.
U saradnji sa lokalnim zajednicama i vladom, Lavazza promoviše inicijative za obuku i obrazovanje, koje imaju za cilj uključivanje mlađih generacija i žena u centre za biljnu proizvodnju i proces selekcije kafe, podstičući njihovo stabilno zapošljavanje tokom cele godine.
Šumska kafa nacionalnog rezervata
La Reserva de ¡Tierra! Kuba je jedinstvena mešavina koja raste kao sastavni deo šume, u zaštićenim prirodnim rezervatima koje karakteriše zabrana seče visokog drveća. Tehnike polikulture koje se koriste u ovoj oblasti promovišu biodiverzitet, garantuju održavanje strukturne složenosti ove teritorije, sa ekološke tačke gledišta, obezbeđuju stabilan izvor izdržavanja i prihoda za lokalno stanovništvo i garantuju idealan sistem senke za biljke kafe.
Unapređenje poljoprivredne prakse
Negujući dobre poljoprivredne prakse, Lavazza fondacija podržava proizvođače kafe u povećanju proizvodnje kafe i borbi protiv klimatskih promena. Štaviše, obučava ih da uzgajaju homogeniji i kvalitetniji usev i biraju najbolje trešnje tokom procesa berbe, u potpunosti ručno.
Zahvaljujući senzorima koji su instalirani na plantažama kafe, farmeri mogu da prate podatke o životnoj sredini koji im omogućavaju da bolje upravljaju svojim plantažama i identifikuju najbolje vreme za berbu.
Poboljšanje kvaliteta kafe
Kako bi poboljšali kvalitet kafe i povećali njenu ekonomsku privlačnost, Lavazza fondacija i Lavazza stručnjaci za istraživanje i razvoj, ponudili su namenske obuke i obezbedili odabrane kvasce koji se koriste u kontrolisanom procesu fermentacije, koji se primenjuje na deo berbe Robuste. Ovaj proces fermentacije ima za cilj da poboljša složenost ukusa, otključa egzotične note i učini konačni proizvod slađim i elegantnijim.
Proces fermentacije La Reserva de ¡Tierra! Kuba sledi veoma strog pristup koji podrazumeva stalno praćenje vremena i temperature kako bi se garantovao pravi razvoj ukusa.
Žene igraju važnu ulogu u odabiru kvaliteta zrna
Izbor i sortiranje različitih vrsta kafe može poboljšati njihovu ukupnu vrednost i kvalitet u šoljici. Ova aktivnost se izvodi pomoću sita za kafu (za odvajanje veličina zrna) i mašine za sortiranje (za uklanjanje većih nedostataka).
Lavazza fondacija je implementirala konačni sistem ručnog sortiranja, koji sprovodi i njime upravlja ženski tim od 95 žena. Zahvaljujući ovom završnom koraku, sada je moguće sortirati kafu po kvalitetu i eliminisati nedostatke koji se nisu mogli mehanički identifikovati.
Lanac kapitala i kratki lanac snabdevanja
Fondacija Lavazza radi sa kubanskim institucijama na pojednostavljivanju lanca snabdevanja kafom smanjenjem broja posrednika i stavljajući veći fokus na uloge koje dodaju stvarnu vrednost proizvodu. Takođe, podržavamo buduće uvođenje mehanizma nagrađivanja zasnovanog na kvalitetu kafe, kako bi se poboljšalo blagostanje farmera i kvalitet proizvoda.
Naš cilj je da kreiramo participativni društveni budžet za proizvodnju kafe, koji uzima u obzir parametre razvoja ljudskih indeksa.
Održavanje kvaliteta od Kube do Italije
Putovanje zelene kafe morem traje 3-4 nedelje tokom kojih se temperatura i vlažnost moraju stalno pratiti kako bi se proizvod sačuvao. U ovoj fazi kafa je prilično osetljiva i čak i mali previd može dovesti do lošeg rezultata u šoljici. Zbog toga smo u transportne kontejnere ugradili senzore koji mogu da prate sve ove parametre i omogućavaju nam da garantujemo najbolju konzervaciju proizvoda.
Lavazza umetnost pečenja zrna
Od 1895. godine, Lavazza stvara jedinstvene mešavine savršeno kombinujući telo, aromu i ukus. La Reserva de ¡Tierra! Kuba je kombinacija oprane arabike sa opranom i fermentisanom robustom, koja pojačava egzotične ukuse i note u šoljici.
Konačni rezultat je dobro zaokružen i izbalansiran espreso baršunastog tela i delikatne slatkoće koja slavi kubansko nasleđe. Lavazzin metod Slow Gentle Roasting, primenjuje odgovarajuće tehnike prženja, kao što su nežno pečenje u bubnju i tehnologija prenosa vazduha, kako bi se poboljšao profil ukusa kafe porekla. Svaka mešavina je pečena sa strogim parametrima podešavanja i različitim profilima pečenja kako bi se oslobodila najbolja aroma jedinjenja.
BeoStok
ekskluzivni uvoznik i distributer Lavazza proizvoda
Radavačka 6, 11070 Beograd
IG @lavazzaserbia
Prvi Rakia bar ponikao je u Dobračinoj ulici br. 5, u samom centru Beograda, i to tada započinje prava rakijska avantura. - Rakia Bar postao je ...
pročitaj jošZa magazin CafeBar & Restoran, razgovarali smo sa Džonom Šatom, potpredsednikom za strateška partnerstva, Michter’s Distillery, LLC nakon borav...
pročitaj jošMeggle Barista mleko garantuje bogatu, kremastu penu i idealnu teksturu za latte art, zahvaljujući svojoj specijalnoj formuli. Meggle Barista mlek...
pročitaj još