Svi za Novi Sad! 40 vinarija na Wine festu u hotelu Sheraton
Drugi Wine fest, na kome će učestvovati 40 najboljih Srpskih vinarija održaće se u Novom Sadu u hotelu Sheraton, 25. februara. Wine fest okuplja i...
pročitaj jošSavremena proizvodnja vina ne podrazumeva samo proizvodnju nego i prezentaciju tog proizvedenog. Da bi sva ta lepota, ta toplina, neponovljiv ukus, kao i sam doživljaj mogli doći do izražaja mora se stvoriti ambijent koji će sve to na pravi način izneti, kako poznavaocu, tako i običnom konzumentu. U tom cilju, Vinska kuća Minića na jedan neobično lep i kod nas jedinstven način stvorila je takav kutak, u kom će gosti moći da provedu nezaboravne trenutke, uživajući ne samo u vinu nego i u prostoru u kome to vino probaju.
Degustaciona sala s terasom, kapaciteta od oko 120 mesta, napravljena je tako da svakog trenutka može da primi, ugosti i pokaže svu toplinu i raskoš duha vina koja se proizvode u ovoj vinariji.
Pored prostora za degustaciju izgrađeno je jedno neobično, jedinstveno naselje kod nas – naselje od vinskih bačava. Naime, vinske bačve koje su nekoliko desetina godina služile za proizvodnju i čuvanje vina, i pošteno odslužile svoj radni vek, ponovo su se rodile i počele da žive jedan novi, lepši i plemenitiji život. Svaka od njih je postala soba za spavanje, opremljena udobnim i prostranim krevetom i kupatilom sa tuš-kabinom, uvek spremna da gosta, posle uživanja u vinu, primi u zagrljaj i pruži mu prijatnu toplinu. Pričajući mu, dok spava, doživljaje onih koje je godinama čuvala, negovala, nadahnjivala toplinom, lepotom i plemenitošću, o svojim čedima, o najboljim župskim vinima.
Naselje se sastoji od šest kućica sa dvanaest ležajeva, a vi svoju posetu možete najaviti na broj 037 3751 612.
Pored obilaska podruma, vinograda i degustacije vina, postoji mogućnost obilaska muzeja vinarstva i vinogradarstva, u Aleksandrovcu, gde se nalazi i veoma lepo uređen zavičajni muzej.
U današnje vreme gosti restorana, kafića i hotela očekuju mnogo više od same ponude hrane i pića – žele jedinstveno iskustvo koje odražava prepozna...
pročitaj jošAsocijacija međunarodnih sommeliera (ASI), neprofitna globalna organizacija koja upravlja sommelierskom strukom, sa zadovoljstvom je objavila imena...
pročitaj jošUgostitelji su po prirodi posla upućeni na svakodnevne nabavke različite robe, pa im mogućnost online kupovine izuzetno olakšava rad. Umesto odlask...
pročitaj još