
Vrbavska priča: Srđan Joksić od seoske kafane napravio restoran
Donja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošAko tražite nove ukuse, poznati restorani imaju šta da ponude. Od svežeg kruda od školjki u Vera Cafeu, preko aromatičnog karija sa kokosovim mlekom u KuKu restoranu, do modernog sutlijaša sa karamelom, lešnicima i amareto penom u Le Kloku – nova jela spajaju autentične recepte i savremene ideje, nudeći nešto za svaki ukus, od predjela do deserta.
Nova jela na meniju – Vera Cafe, predjelo Otkako je otvoren, ovaj lokal donosi zanimljiva i autentična jela, a iz njihovog novog menija izdvajamo krudo od školjki. Crudo je italijanska i španska reč za sirovo, a odnosi se na jelo koje se ne kuva, obično od ribe, morskih plodova ili mesa. U ovom slučaju školjke su začinjene maslinovim uljem, citrusima, vinegretom i serviraju se uz sitno seckani vlašac i jestivo cveće i bilje.
View this post on Instagram
Nova jela na meniju – KuKu, glavno jelo Nakon što je osmišljen novi brunch meni, prestonički restoran KuKu je prilagodio i radno vreme, te su sada otvoreni svakog dana od 12 časova. Jedno od glavnih jela koje nam se dopalo je kari sa piletinom, povrćem i pirinčom pripremljen na kokosovom mleku.
View this post on Instagram
Nova jela na meniju – Le Klok, desert Ovaj sutlijaš kojio je novina u novosadskom bistrou spaja klasične ukuse sa sofisticiranim dodacima. Karamel donosi puterastu slatkoću, hrskavi lešnici pružaju teksturalni kontrast, dok amareto pena unosi nežnu, vazdušastu notu badema. Suve kajsije i džem od kajsija dodaju osvežavajuću voćnu svežinu, zaokružujući desert koji miriše na prošlost, stvarajući nove uspomene za budućnost.
Kafana je kroz istoriju bila više od prostora za obedovanje; bila je mesto susreta pesnika i trgovaca, mesto gde su se donosile važne odluke i gde ...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godi...
pročitaj jošKada restoran u ponudi ima nepunih 50 vina na čašu, onda znate da vas čeka gastronomski užitak. Još kad znate da hranu sprema talentovani chef Uroš...
pročitaj još