
Sleep tourism: Kako luksuzni turizam u 2025. postaje putovanje u san
Sve prisutniji sleep tourism više nije samo tendencija pojačanog rasta! Globalno tržište wellness turizma 2025. godine ostvariće dobit koja premašu...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar hotelima, ova chefica otvara novi restoran JAZ by Ana Roš na hrvatskom primorju.
Slavna chefica donosi u Istru jedinstveni koncept young dininga tj. spoj vrhunskih sastojaka, ukuse širom sveta i opuštene atmosfere.
View this post on Instagram
JAZ je zamišljen kao prostor bez pravila, nalik dnevnoj sobi Ane Roš, mesto gde se dele tanjiri, uživa u kreativnoj hrani i koktelima, i stvara posebna povezanost za stolom. Jelovnik će biti zasnovan na sezonskim i lokalnim namirnicama istarskih proizvođača.
– JAZ nije koncept koji sledi pravila fine dininga, JAZ je moja dnevna soba, prostor u kojem se sjajna hrana, fantastični kokteli i najbolji ljudi spajaju, bez pravila. Malo je funky, malo rock’n’roll, mesto u koje se smestite i ne želite otići. S vrhova iznad doline Soče možete videti Istru. No, za mene lično to nije samo pogled, već osećaj povratka kući, jer sam kao dete ovde provela puno vremena. Istra je oduvek bila deo moje kuhinje i deo mene. Voleli bismo videti kako gosti međusobno dodaju tanjire, dele hranu i stvaraju tu čarobnu povezanost za stolom – istakla je Ana Roš.
View this post on Instagram
Podsetimno, prvi JAZ otvoren je 2023. godine u Ljubljani, a uspeh koji je postigao za kratko vreme i pozitivne reakcije gostiju urodile su planiranim otvaranjem novog restorana u Poreču, u čemu partnerski učestvuje Valamar.
Nakon uspeha prvog restorana JAZ u Ljubljani, Poreč će postati nova gastro destinacija i grad domaćin novog projekta Michelinove šefice. Valamar ovim projektom dodatno jača svoju F&B ponudu, promoviše lokalne proizvode i otvara nova radna mesta.
CaféBar & Restoran Linkedin, Facebook i Instagram 📲 pratite nas za informacije i dešavanja u HoReCa sektoru
Kuvari iz regiona se po treći put takmiče u modernizaciji tradicionalnih jela: gastro takmičenje „Challenge Rekonstrukcija“. U žiriju gastro zvezde...
pročitaj jošPastry chef Petar Žuljević, prepoznat kao lider u premium segmentu poslastičarstva, kreirao je ekskluzivnu kolekciju torti za Crowne Plaza Belgrade...
pročitaj jošEnso i ovog leta podiže lestvicu na beogradskoj fine dining sceni. Iza sezonskog menija punog preciznosti i smelih kombinacija stoji chef Nedeljko ...
pročitaj još