bezglutenski restorani beograd
02.07.2025 Novo

Bezglutenski meni više nije opcija, već standard: TOP mesta u Beogradu koja to razumeju

Bezglutenska ponuda u Beogradu odavno nije izuzetak, ali sada je postavila i visok standard. Sve više restorana prepoznaje potrebe gostiju koji iz zdravstvenih razloga ili ličnih uverenja biraju bezglutenska jela.

Bezglutenski restorani u Beogradu 2025. sa zavidnom ponudom

Izdvojili smo bezglutenske restorane u Beogradu, kao mesta koja su ozbiljno shvatila ovu potražnju, investirala u kvalitetne alternative i osigurala iskustvo koje zadovoljava i najzahtevnije goste. Ovi bezglutenski restorani nisu samo prilagodljivi, već su u samom vrhu beogradske ponude jela bez glutena.

GlutenNo

Bezglutenska pizza? Naravno. I ne samo to.
Ovaj mali porodični posao svakog dana priprema bezbroj bezglutenskih poslastica. Paste, kolači i keksi su napravljeni od mešavina brašna od pirinča, heljde i prosa.
Postali su poznati po sendvičima od domaćeg bezglutenskog hleba, ipak glavne zvezde su bezglutenske pizze koje rade sa sirom bez laktoze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GlutenNo (@glutenno.1)

Bemata

Jedan od poznatijih restorana u kojem su kreativnost i zdravlje u savršenom balansu. U bezglutenskom delu jelovnika možete izabrati tofu sa satarašom na aromatičnom hlebu od spelte ili palačinku od ovsa punjenu avokadom, jajima, paradajzom i kukuruzoma.
Ovsene pahuljice poslužuju sa domaćim bademovim mlekom, bananama i šumskim voćem, a burger od cvekle je prava vege rapsodija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bemata Restoran (@bemata.meals)

Vera

Savremeni pristup međuobroku ogleda se u ponudi ovog konceptualnog mesta.
Njihove bezglutenske energetske pločice bez dodatog šećera i laktoze, predstavljaju spoj prirodnih sastojaka i funkcionalne ishrane.
U recepturama se ističu superhrana poput matche, spiruline, kao i japanskog kolagena iz čistih izvora, a dodatak kikiriki putera i heljde doprinosi bogatom ukusu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VERA (@vera_serbia)

Comunale

Ponuda ovog restorana uključuje mogućnost poručivanja svih pasti u bezglutenskoj verziji, uključujući i opcije sa integralnim brašnom.
Klasične varijante poput Carbonare, Pesto Genovese, Arrabbiate ili Siciliane dostupne su uz jednostavan zahtev osoblju, što ovaj restoran čini pogodnim za one koji ne žele da prave kompromis između ukusa i dijetetskih ograničenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Comunale (@comunale_bg)

VegANGELov

Idejni tvorac Igor Angelov se ističe autorskim pristupom koji se ne oslanja na industrijske zamene za meso.
Među specijalitetima se izdvajaju zapečene tikvice u kokos siru sa paradajz sosom i rukolom, ramen sa nudlama od heljde, bukovačom, komoračem i sezonskim povrćem, kao i pasta Primavera sa taljatelama, tikvicama, vrganjima, mladim lukom, paradajzom, kokos sirom i kalamata maslinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VegANGELov (@vegangelovi)

Odavno bezglutenska ponuda ozbiljnim ugostiteljima više nije samo niša, to je tržišni trend koji ozbiljno utiče na odluke gostiju. Za ugostitelje, ovo nije pitanje luksuza, već poslovne logike.
U vremenu kada se lojalnost gostiju sve više vezuje za healthy diet lifestyle, prilagođavanje jelovnika nije trošak, to je investicija u siguran profit.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

FOTO: Freepik/senivpetro

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije