june cafe nova jela na letnjem meniju
26.07.2025 Cafe Bar

June Café vas zove na gastro-pairing i osveženi večernji meni

Usred vrele letnje sezone, beogradski June Café pokrenuo je osveženi večernji meni — kako bi letnje večere s prijateljima bile još prijatnije i zanimljivije. Kao i uvek, tim obraća pažnju na sezonske sastojke i suptilne reference na različite kuhinje sveta, ali je ovog puta fokus dodatno usmeren na uparivanje hrane sa vinom — uz jela koja donose boje i ukuse jula.

June Cafe, brunch

„U vreloj srpskoj klimi poželeli smo više svežine“, kaže Pavel Kipa, glavni kuvar u kafeu June (ex. Eclipse u Sankt Peterburgu; vodio je projekte na Šri Lanki i u Severnoj Makedoniji).

U meniju se pojavilo mnogo jela sa povrćem, voćem i obiljem začinskog bilja — od svežih paradajza sa šljivom do aromatične lubenice sa tahinijem i wakame algama, plus njoke sa kremom od peršuna.

Savršen izbor za letnji ručak ili večeru je i rashlađujući gaspacho sa fetom i nanom, kao i lagana salata sa gurmanskom kombinacijom nektarine, krastavaca i zelenog bosiljka, sa sosom od mirođije i narendanim parmezanom.

Letnja sezona u June Café donela ukusno osveženje

Drugi pravac novog menija je gastro-pairing uz vino. Tim June-a proširio je izbor zalogaja idealnih za deljenje uz čašu penušavog vina (ili nečeg drugog). Među njima su: pečena feta sa toplim povrćem i dižon senfom, rillet od dimljenog lososa i tataki od govedine sa kremom od susama i šljivinim terijakijem.

June Cafe, brunch

Uz to, u ponudi je sada i više novih vina na čašu — više od polovine vinske karte je promenjeno. Svake nedelje June otvara i novo vino van osnovne liste. Na primer, već od ovog petka služiće se španski pet-nat Finca Parera Hopp 2022 od sorta zarelo (Xarel.lo) i šardone, proizveden po zero/zero konceptu (bez dodatih kvasaca i sulfita), koji podseća na IPA pivo.

Fillet od lososa – 1050 RSD
Ramiro paprika, kajmak, čimičuri – 800 RSD
Salata od paradajza i šljive – 750 RSD
Salata sa nektarinom i krastavcem – 750 RSD
Tuna, salsa od paradajza – 950 RSD
Tataki od govedine – 1100RSD
Aromatična lubenica, tahini, wakame – 800 RSD
Pečena feta, patlidžan, paradajz – 950 RSD
Hummus – 750 RSD
Gaspacho sa fetom i nanom – 750 RSD
Njoke, krem od peršuna, pekorino – 1200 RSD
Orzo sa škampima – 1450 RSD
Pečeni patlidžan, kremasti unagi – 1150 RSD

June Cafe, brunch

June Café
Gospodar Jevremova 25 | +381 69 533 4781
junebelgrade.com | @junebelgrade

FOTO: June Cafe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije