
June café osvežio letnju ponudu sa sedam novih pića: Svaki dan novo osveženje!
Usred beogradske letnje vreve, June café lansirao je novu sezonu osvežavajućih napitaka, dostupnih do kraja septembra. Letnji meni sada broji sedam...
pročitaj jošUsred vrele letnje sezone, beogradski June Café pokrenuo je osveženi večernji meni — kako bi letnje večere s prijateljima bile još prijatnije i zanimljivije. Kao i uvek, tim obraća pažnju na sezonske sastojke i suptilne reference na različite kuhinje sveta, ali je ovog puta fokus dodatno usmeren na uparivanje hrane sa vinom — uz jela koja donose boje i ukuse jula.
„U vreloj srpskoj klimi poželeli smo više svežine“, kaže Pavel Kipa, glavni kuvar u kafeu June (ex. Eclipse u Sankt Peterburgu; vodio je projekte na Šri Lanki i u Severnoj Makedoniji).
U meniju se pojavilo mnogo jela sa povrćem, voćem i obiljem začinskog bilja — od svežih paradajza sa šljivom do aromatične lubenice sa tahinijem i wakame algama, plus njoke sa kremom od peršuna.
Savršen izbor za letnji ručak ili večeru je i rashlađujući gaspacho sa fetom i nanom, kao i lagana salata sa gurmanskom kombinacijom nektarine, krastavaca i zelenog bosiljka, sa sosom od mirođije i narendanim parmezanom.
Drugi pravac novog menija je gastro-pairing uz vino. Tim June-a proširio je izbor zalogaja idealnih za deljenje uz čašu penušavog vina (ili nečeg drugog). Među njima su: pečena feta sa toplim povrćem i dižon senfom, rillet od dimljenog lososa i tataki od govedine sa kremom od susama i šljivinim terijakijem.
Uz to, u ponudi je sada i više novih vina na čašu — više od polovine vinske karte je promenjeno. Svake nedelje June otvara i novo vino van osnovne liste. Na primer, već od ovog petka služiće se španski pet-nat Finca Parera Hopp 2022 od sorta zarelo (Xarel.lo) i šardone, proizveden po zero/zero konceptu (bez dodatih kvasaca i sulfita), koji podseća na IPA pivo.
Fillet od lososa – 1050 RSD
Ramiro paprika, kajmak, čimičuri – 800 RSD
Salata od paradajza i šljive – 750 RSD
Salata sa nektarinom i krastavcem – 750 RSD
Tuna, salsa od paradajza – 950 RSD
Tataki od govedine – 1100RSD
Aromatična lubenica, tahini, wakame – 800 RSD
Pečena feta, patlidžan, paradajz – 950 RSD
Hummus – 750 RSD
Gaspacho sa fetom i nanom – 750 RSD
Njoke, krem od peršuna, pekorino – 1200 RSD
Orzo sa škampima – 1450 RSD
Pečeni patlidžan, kremasti unagi – 1150 RSD
June Café
Gospodar Jevremova 25 | +381 69 533 4781
junebelgrade.com | @junebelgrade
Za sve one koji žude za putovanjima i odmorom upravo sada, beogradska vinilna izakaya i koktel bar KISSA10 tokom jula organizuje teleportaciju na r...
pročitaj jošPivnica je, zar ne, mesto gde očekujete kobasice, burger i pomfrit. Ali, Axiom ne haje za ukalupljene stereotipe, niti želi da igra na sigurno. Udr...
pročitaj jošDugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj još