
Rast turizma u Srbiji: Prvi mesec 2025. prikazuje rekordne brojke
U Srbiji je tokom januara boravilo ukupno 288.811 turista, što predstavlja povećanje od 16% u odnosu na isti period prethodne godine. Od tog broja,...
pročitaj jošEkipa emisije „Od kafane do kafane“ rešila je da u ove hladne zimske dane poseti Kopaonik, i u jednom od najstarijih objekata – hotelu „Rtanj“, koji je ujedno i simbol ove planinske lepotice.
Autor emisije Mirjana Bačkonja zavirila je i u kuhinju i proverila da li se baš kod njih prave najbolje krofne u Srbiji. Jer ako je suditi po rečima onih turista koji su bar jednom pojeli tu čuvenu Rtanjsku krofnu – onda u kuhinji restorana „Odžaklija“, zaista nastaje magija.
Za vreme zimske sezone ovo je glavno mesto za okupljanje skijaša i bordera, pa se na terasi ispred hotela u toku jednog dana pojede na stotine, možda čak i hiljade krofni. Tačan broj kuvarica Dragica Stevanović nije želela da otkrije, baš kao ni recept.
Inače, sadašnji hotel „Rtanj“ ima dugu istoriju i tradiciju koja se vezuje za davnu 1958. godinu. „Rtanj“ je od tada pa sve do danas dom naših olimpijaca, skijaša, planinara i mesto okupljanja istinskih ljubitelja ove planine i prirode. Mirjana Bačkonja saznala je šta se zanimljivo u prošlosti dešavalo u hotelu „Rtanj“ i njihovoj „Odžakliji“ u kojoj se decenijama unazad pripremaju tradicionalni domaći specijaliteti.
Pogledajte celu emisiju
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošStefano Micocci, Executive Chef restorana Savant u hotelu St. Regis Beograd, veruje da se vrhunska kuhinja temelji na pažljivom odabiru namirnica, ...
pročitaj jošKada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire. Saint Laurent Sushi Par...
pročitaj još