Lista The World’s 50 Best Bars 2025 donela je novu dozu inspiracije na globalnu barsku pozornicu, sa naglaskom na održivost, lokalne sastojke i autentične priče svakog od barova.
Najbolji barovi na svetu 2025 na vrhu pozicioniraju Bar Leone iz Hong Konga, čime je italijanski barmen Lorenzo Antinori potvrdio da spoj klasičnog bartendinga i italijanskog duha može pokoriti svet. U stopu ga prate Handshake Speakeasy iz Mexico City-ja i barselonski Sips – barovi koji redefinišu koncept koktela kao senzornog doživljaja.
The World’s 50 Best Bars ne predstavlja samo trendove, već je uvek rado korišćen reper za inspiraciju i pokretanje mladih miksologa i bar-menadžera.
Najbolji barovi na svetu 2025 je selekcija koja veliča globalnu raznovrsnot; od skandinavskih destilerija i latinoameričkih barskih akademija, do tajlandskih reinterpretacija tradicionalnih ukusa. Zajednički imenitelj im je inovativnost. Barovi poput Line iz Atine i milanski Moebius posebno se izdvajaju zbog održivog pristupa i kreativnog spoja kulinarstva i miksologije, dok Tres Monos iz Buenos Ajresa spaja društvenu misiju sa vrhunskim koktelima.
Lista The World’s 50 Best Bars 2025 pokazuje da bar pored dobrog pića i ugođaja, postaje i centar kreativnosti, dizajna, održivosti i iskustva. Za ugostitelje, ovo je važan podsetnik da autentičnost, pažnja prema detalju i poveznica sa zajednicom ostaju ključ uspeha. U nastavku pogledajte šta za 15 najboljih barova na svetu 2025 kaže The World’s 50 Best Bars 2025.
Svaki koktel u Bar Us predstavlja lekciju iz preciznosti, slojevit, uravnotežen i ukorenjen u tajlandskim ukusima. Pripremljen od svežih sastojaka i uz besprekornu tehniku, svaki napitak reinterpretira poznata jela kroz novo senzorno iskustvo ukusa, teksture i arome. Meni je osmišljen kao degustacioni – deo “Starter” postavlja ton laganim i osvežavajućim pićima koja bude čula; “Mains” donosi hrabrije, jelima inspirisane koktele sa slanim notama, dok “Afters” nudi pića koja bude nostalgiju i hedonizam.
Iako ima više različitih prostora, srce Himkok bara nalazi se u njegovoj kombinaciji bara i destilerije. U ovom prigušeno osvetljenom prostoru, sa tamnom kožom i ogledalima, bar menadžer Maros Dzurus i njegov tim stvaraju koktele koji pomeraju granice; doslovno, jer mikro-destilerija u sklopu bara direktno snabdeva točionik domaćim aquavitom, džinom i vodkom.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Miksologija vođena kvalitetom sastojaka i peruanski identitet – od amazonskog voća do krompira iz Anda, pisco i agave destilovane na više od 3.000 metara nadmorske visine – prisutni su u svakom koktelu i jelu u Lady Bee. Bar s ponosom ističe raznovrsnost i sezonalnost zemlje, kao i farmere i zajednice koje stoje iza proizvoda. Izvanredna usluga donela im je priznanje Michter’s Art of Hospitality Award 2025.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Ignacio ‘Nacho’ Jimenez, ikona njujorške barske scene, u baru Superbueno spaja dve decenije rada u Gotham Cityju sa svojim meksičkim nasleđem. Tehnička perfekcija susreće tradicionalne meksičke sastojke, stvarajući živopisne i ukusne koktele poput Salted Plum & Tamarind Milk (charanda, ayuuk, slana šljiva, tamarind, lojana čaj, mleko) i Mole Negroni (mezcal sa mole masnoćom, amaro mešavina, slatki vermut, xocolati bitters).
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Smešten u kući iz 19. veka u srcu Cartagene, na karipskoj obali Kolumbije, Alquímico je zabava sa svrhom. Vlasnik i filantrop Jean Trinh vodi brojne projekte podrške zajednici, a deo prihoda od novog, trodelnog menija ide upravo u te fondove. Bar ima tri sprata, svaki s drugačijom atmosferom, a obavezno probajte njihovu medovinu sa aromama – med potiče s farme njihovih sopstvenih pčela.
Smešten na uglu mirne ulice u kosmopolitskom kvartu Palermo, Tres Monos je mali nezavisni bar s velikim uticajem. Velika pažnja posvećena je lokalnim sastojcima – bar sarađuje s proizvođačima na kreiranju sopstvenih etiketa, poput viskija u bourbon stilu od lokalnih žitarica, likera, sakea i vina. Njihova akademija La Escuelita obučava mlade iz siromašnijih delova grada u ugostiteljskim veštinama.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Osnivači Indra Kantono i Guoyi Gan dele strast prema toplom, iskrenom gostoprimstvu – duhu koji definiše filozofiju bara. Pića u Jigger & Pony su savremena, ali čvrsto ukorenjena u klasici, a tim je poznat po svojim konceptualnim “menuzinama” koje svake godine izlaze u novom izdanju i postaju kolekcionarski primerci među gostima.
Kreiran od strane Dimitris Dafopoulos, zajedno sa barskim veteranima Vasilis Kyritsis i Nikos Bakoulis, Line je bar sa svešću o održivosti. Fokus je na cirkularnoj ekonomiji, bar fermentiše sopstvena voćna vina, piva i hleb od kiselog testa, dok se otpad iz procesa koristi za koktele inspirisane klasicima. Preporuka kuće glasi: Delusional Margarita – neobična verzija klasika koja spaja reposado tekilu s senfom, kečapom, vodom od krompira i začinima.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Delimično koktel bar, delimično bistro, delimično kulturni centar, Moebius spaja hranu, dizajn, gostoprimstvo i atmosferu u jedinstven koncept. U srcu prostora nalazi se bar kojim upravlja Giovanni Allario, sa sezonskim menijem koji kombinuje kulinarske tehnike i bartending zanat. Kao nova zvezda na sceni, Moebius je osvojio Nikka Highest Climber Award 2025, skočivši čak 31 mesto u odnosu na 2024. godinu.
Ovaj bar u Mayfairu postao je sinonim za hotelski bar par excellence. Deo njegove magije leži u kubističkom enterijeru koji je dizajnirao David Collins, savršenoj pozornici za eleganciju Agostino Perrone, Giorgio Bargiani i njihovog prijatnog tima. Glavna atrakcija je njihov čuveni Dry Martini, koji se priprema na kolicima i personalizuje za svakog gosta.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Šest godina nakon otvaranja, Tayēr + Elementary deluje sveže kao i prvog dana, a pritom je postao model za progresivne koktel barove. Industrijski izgled, minimalizam zasnovan na sastojcima i stalno evoluirajuća karta pića čine osnovu filozofije koju su osmislili osnivači Monica Berg i Alex Kratena, danas smatrane bartenderskom biblijom.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
U Paradiso baru, kokteli nisu samo pića već višesenzorna iskustva, svako inspirisano naučnim ili kosmičkim fenomenima. Sastojci i koncepti, često razvijeni u njihovom Paradiso Labu sa fokusom na održivost, prezentuju se u raskošnim posudama koje su deo predstave koliko i sama pića. Zahvaljujući ovoj hrabroj inovativnosti, Paradiso ostaje hodočasničko mesto za ljubitelje koktela širom sveta.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Otvoren 2021. godine, a već proglašen za The World’s Best Bar 2023, Sips i dalje dominira kao destinacija za koktel inovacije. Dizajn bara, koji svesno ruši stereotipe o izgledu klasičnog bara, jednako je upečatljiv kao i pića – umetnički prezentovana i snažnih ukusa. Primer? Nixtamil – redukcija crvenog voća koja se konzumira s ogledalca, pripremajući nepce za mešavinu bourbona, kukuruza i misa destilata.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
U Handshake Speakeasy baru inovativni kokteli i toplo gostoprimstvo nude se kroz dva različita iskustva. Na prizemlju, iza pozorišnih zavesa, goste dočekuje sinhronizovan pozdrav celog tima. Dekor u stilu The Great Gatsby i muzika iz devedesetih stvaraju senzualnu atmosferu za koktele pripremljene uz kulinarski pristup – poput piña colade koja je bistrena, pa osvežavajuća, a ne teška i slatka.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Rimski barmen i osnivač Lorenzo Antinori, koji je iskustvo sticao u vrhunskim barovima Londona, Seula i Hong Konga, u Baru Leone spaja strast prema istoriji koktela, Italiji i fudbalu. Bar je omaž italijanskoj pop kulturi i umetnosti klasičnog bartendinga. Bar Leone je zauzeo prvo mesto dve godine zaredom na listi Asia’s 50 Best Bars 2024 i 2025, a sada nastavlja svoj uspešan niz – obrazlažu iz The World’s Best Bar 2025.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.