Pretraga
Proizvodi 04.11.2025

Ljuto, slatko, aromatično: TABASCO® sosovi koji prave razliku

Nataša Stevanović
Tabasco recepti
Promo Tabasco

TABASCO® sos je mnogo više od začina, njegovo ime je sinonim za ključni sastojak koji svakom jelu daje karakter. Od ljutog sosa sa medom za pizzu, preko bogatog paradajz sosa, pa sve do vinaigreta za beli hleb, ovi TABASCO® recepti pokazuju koliko jedan poznati ljuti sos može transformisati ukuse.

Tabasco sos – Tri recepta koja podižu svaki zalogaj

Bilo da ste profesionalni kuvar ili zaljubljenik u domaću kuhinju, TABASCO® donosi savršenu ravnotežu topline, dubine i svežine.

Ljuti sos sa medom za pizzu

tabasco ljuti sos sa medom
Promo TABASCO®
  • 2 kašičice TABASCO® Original Red Sauce
  • ½ glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • ½ šolje pirea od paradajza
  • 4 kašike kečapa
  • 4 kašičice BBQ sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1 veliki prstohvat belog luka u prahu
  • 1 veliki prstohvat sušenog origana
  • 1 veliki prstohvat sušenog bosiljka
  • so po ukusu
  • sveže mleveni crni biber po ukusu
  • šećer po ukusu
  • 3 kašičice parmezana
  • 1 testo za pizzu (20–25 cm)
  • 1¼ šolje rendanog mocarela sira

Crni i beli luk stavite u blender i sitno iseckajte. U tiganj dodajte maslinovo ulje i zagrejte na laganoj vatri. Dodajte seckani crni i beli luk i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodajte pire od paradajza i promešajte. Dodajte kečap, BBQ sos, med, TABASCO® sos, beli luk u prahu, origano i bosiljak i mešajte. Kuvajte na laganoj vatri 15 minuta dok se sos ne zgusne. Po ukusu dodajte so, biber i šećer.

Sos prebacite u činiju i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja dodajte parmezan i dobro promešajte. Zagrejte rernu na 250°C. Testo za pizzu stavite na kamen za pečenje ili pleh. Ravnomerno premažite gotov sos i pospite mocarela sirom. Pecite 6–7 minuta.

Ljuti sos za pizzu

ljuti sos za pizzu tabasco
Promo TABASCO®
  • 2 kašike TABASCO® Original Red Sauce
  • 1 kg paradajza – isečenog
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 3 grančice svežeg bosiljka iseckanog
  • 1 kašika šećera
  • ½ kašike soli
  • 200 g cherry paradajza isečenog

U tiganju na srednjoj vatri stavite beefsteak paradajz, beli luk i maslinovo ulje. Kuvajte dok paradajz ne omekša i sos se počne zgušnjavati.

Dodajte iseckan bosiljak, šećer, so, cherry paradajz i TABASCO® sos. Promešajte da se sjedini.
Kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta dok paradajz potpuno ne omekša, a sos se ne zgusne.

TABASCO® Grinder – beli hleb sa belim lukom

Tabasco hleb s belim lukom
Promo TABASCO®
  • 1 baget, presečen po dužini
  • 125 g putera
  • 1 kašika sitno seckanog belog luka
  • 1 kašičica krupne soli
  • 1½ šolje italijanskog cream cheese-a za grinder (recept dole)
  • TABASCO® vinaigret (recept dole)
  • Salama – tanko sečena, po želji

Italijanski cream cheese za grinder

  • mešavina maslina
  • ½ šolje oceđene ljute masline
  • 1/3 šolje oceđenih ukiseljenih paprika
  • 225 g sira
  • omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 1/3 šolje izmrvljenog feta sira
  • ½ kašičice krupne soli

TABASCO® Vinaigret

  • 3 kašike TABASCO® Original Red Sauce
  • 3 kašike maslinovog ulja ekstra devičanskog
  • 1 kašika suvog origana
  • 1 kašičica granulisanog belog luka

Bez obzira da li ga dodajete u sos za pizzu, marinade ili prelive, TABASCO® sos ostaje sinonim za autentičan ljuti ukus koji poznaju generacije. Osvežite već poznato zadovoljstvo, istražite nove kombinacije (spojite med i ljutinu, paradajz i bosiljak, puter i beli luk) i otkrijte kako nekoliko kapi TABASCO® sosa može da promeni čitav gastronomski doživljaj.

Proizvođač: McIlhenny Company
Uvoznik i distributer: Spices of the World

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.