
TABASCO® sos je mnogo više od začina, njegovo ime je sinonim za ključni sastojak koji svakom jelu daje karakter. Od ljutog sosa sa medom za pizzu, preko bogatog paradajz sosa, pa sve do vinaigreta za beli hleb, ovi TABASCO® recepti pokazuju koliko jedan poznati ljuti sos može transformisati ukuse.
Bilo da ste profesionalni kuvar ili zaljubljenik u domaću kuhinju, TABASCO® donosi savršenu ravnotežu topline, dubine i svežine.
Crni i beli luk stavite u blender i sitno iseckajte. U tiganj dodajte maslinovo ulje i zagrejte na laganoj vatri. Dodajte seckani crni i beli luk i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Dodajte pire od paradajza i promešajte. Dodajte kečap, BBQ sos, med, TABASCO® sos, beli luk u prahu, origano i bosiljak i mešajte. Kuvajte na laganoj vatri 15 minuta dok se sos ne zgusne. Po ukusu dodajte so, biber i šećer.
Sos prebacite u činiju i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja dodajte parmezan i dobro promešajte. Zagrejte rernu na 250°C. Testo za pizzu stavite na kamen za pečenje ili pleh. Ravnomerno premažite gotov sos i pospite mocarela sirom. Pecite 6–7 minuta.
U tiganju na srednjoj vatri stavite beefsteak paradajz, beli luk i maslinovo ulje. Kuvajte dok paradajz ne omekša i sos se počne zgušnjavati.
Dodajte iseckan bosiljak, šećer, so, cherry paradajz i TABASCO® sos. Promešajte da se sjedini.
Kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta dok paradajz potpuno ne omekša, a sos se ne zgusne.
Italijanski cream cheese za grinder
TABASCO® Vinaigret
Bez obzira da li ga dodajete u sos za pizzu, marinade ili prelive, TABASCO® sos ostaje sinonim za autentičan ljuti ukus koji poznaju generacije. Osvežite već poznato zadovoljstvo, istražite nove kombinacije (spojite med i ljutinu, paradajz i bosiljak, puter i beli luk) i otkrijte kako nekoliko kapi TABASCO® sosa može da promeni čitav gastronomski doživljaj.
Proizvođač: McIlhenny Company
Uvoznik i distributer: Spices of the World
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.