Uskoro srpsko izdanje knjige „Bordejn: Kompletna usmena biografija“
Bordejn: Kompletna usmena biografija predstavlja insajderski uvid u život ovog sjajnog kuvara iz pera njegove dugogodišnje saradnice Lori Vulever. ...
pročitaj jošPosthumni vodič Entonija Bordena, od pre neki dan možete kupiti na Amazonu. Knjiga sarkastičnog naziva, kao što se od Entonija moglo i očekivati zove se Putovanja po svetu: Nepristojni vodič (World travel: An Irreverent Guide). Autori su slavni šef i njegova dugogodišnja saradnica Lori Vulever. Njih dvoje su još u martu 2017. godine počeli da rade na ovoj knjizi, ali su ozbiljno prionuli na posao tek nekoliko meseci pre njegove smrti u junu 2018.
Povodom objavljivanja knjige, Lori je izjavila da su ona i Borden imali samo jedan sastanak oko knjige, ali je bio toliko produktivan kao da ih je bilo mnogo više.
– Seli smo zajedno i napravili listu mesta koja će sigurno ući u vodič. Izabrali smo mesta o kojima je Entoni imao dobro pamćenje i ona koja su mu prva pala na pamet. Naravno, još je mnogo mesta kojima je bio naklonjen, iako nisu opisana u knjizi. Jednostavno, u vodiču su mesta koja bi vam Toni preporučio da ste ga pitali – rekla je Lori u intervju i dodala:
– Ovo je knjiga o hrani, putovanjima i životu Entonija Bordejna. Nažalost, vodič je ugledao svetlost dana bez glavnog autora i protagoniste. Ne volim da govorim u njegovo ime i nikada to ne radim, ali zaista mogu da ga zamislim veoma ponosnog i uzbuđenog jer je knjigu podelio sa avanturistima širom sveta.
Bordenova posthumna knjiga može se kupiti na Amazonu po ceni od 21.5 dolara. Knjiga u elektronskom formatu za Kindle uređaje staje 24 dolara.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj još