
Bartender Zoran Budimirović priprema: Brankoni, koktel sa rakijom
Čitaocima magazina CafeBar & Restoran bartender Zoran Budimirović poklanja recept sjajno izbalansiranog koktela Brankoni, čiji ključni sastojak...
pročitaj jošSpecifičan pitak ukus i glatkost čini “Шамар” rakiju idealnom za miksovanje i pravljenje koktela – što je takođe dosad bilo nezamislivo za bilo koju rakiju
„Шамар”, novi brend kojem je osnova šljiva, lagano ošamarena notom dunje, a stvorena sa jednom svrhom samo – da pruži nezapamćeno iskustvo užitka. Proizvođači su uspeli da stvore piće koje je tako glatko i autentično, što mu omogućuje da postane prvi brend rakije koji će se posluživati i na bocu, u vrhunskim noćnim klubovima i barovima, rame uz rame s nekim od najvećih svetskih brend ikona. Ali i na čašu rashlađen ledom, ili u vašem omiljenom miksu i koktelu. “Шамар” je spoj tradicionalnog i modernog u jednoj boci, urbani član društva koji kreira svoja pravila i poziva vas da učinite isto. Uzimanje tradicionalne kategorije, njenog nasleđa i značaja za našu teritoriju i narod kako bi sa nje uklonili sloj „prašine“ koja je okružuje i preoblikovali je za budućnost, bio je težak, ali nagrađujući izazov. “Шамар” je inovativan proizvod i brend u svim aspektima i priprema kategoriju rakije za budućnost. “Шамар” je rakija revolucija!
Naručite svoj “Шамар” u obližnjem baru i recite nam kako vas miluje, napišite nam na našoj IG ili FB stranici – @samar_rakija_srb.
GINGER ШАМАР
40 ml “Шамар” rakije
15 ml sveže ceđen sok od limuna
100 ml Thomas Henry Ginger Ale
Metod: Direktno sipati sastojke u čašu i promešati
Vrsta čaše: Long drink ili dupla tumbler
Ukrasiti sušenom kriškom limuna
ШАМАР SOUR
50 ml “Шамар” rakije
25 ml sveže ceđen sok od limuna
15 ml šećernog sirupa (1:1)
20 ml belanaca (opciono)
Metod: Mućkati u šejkeru pa dva puta procediti
Vrsta čaše: Dupla viski tumbler čaša
Ukrasiti korom limuna
Leto je vreme kada se menjaju lokacije, ali ne i navike koje volimo. Među njima, turska kafa zauzima posebno mesto. I dok se menjaju pejzaži i rita...
pročitaj jošBartending scena u Srbiji i regionu poslednjih godina beleži primetan rast – ne samo u pogledu broja barova i koktela na menijima, već i u načinu n...
pročitaj jošMONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj još