Elena Reygadas iz Meksika je najbolji ženski chef na svetu za 2023. (VIDEO)
World’s 50 Best Restaurants proglasio je Elenu Reygadas najboljim ženskim chefom na svetu za 2023. godinu. Reygadas istražuje bioraznolikost Meksi...
pročitaj jošJedan od najuticajnijih svetskih gastronomskih portala „World’s 50 Best“ je peruansku šeficu Piu Leon proglasio za najbolju na svetu za 2021. godinu.
“U petnaest godina otkako je prvi put obukla šefovsku uniformu, Pia Leon je imala glavnu ulogu u izgradnji restorana koji su postali sinonim za svetsku reputaciju Perua“, piše između ostalog u obrazloženju odluke.
Nakon školovanja i stažiranja u nekim od najboljih svetskih restorana Pia Leon je pre 11 godina sa suprugom, vrhunskim šefom, Virgilijom Martinezom, u glavnom gradu Perua otvorila restoran Central koji je iz temelja promenio gastronomski identitet ove južnoameričke zemlje na globalnoj mapi restorana.
View this post on Instagram
Šefica danas sa suprugom i dalje vodi Central i još nekoliko restorana u Limi kao i Kjolle i Mil koji su locirani u Andima.
“Prvo sa Centralom, a zatim sa svojim restoranom Kjolle, nagrađivana peruanska šefica iskustvo pretvara u mudrost i redefiniše uspeh u skladu sa svojim prioritetima”, piše „World’s 50 Best“ i dodaje:
“Sada, sa priznanjem za Najbolju šeficu na svetu 2021. koje će primiti u Antverpenu 5. novembra, ona sa obe noge stupa na sam vrh svetske kulinarske pozornice“.
“Srećna sam. Nakon toliko rada ovo je savršeni trenutak da se pokaže kako je dovoljno imati snažnu volju, jasno definisan pravac koji želite da ostvarite i neko će sve to primetiti. I nagraditi“, izjavila je Pia povodom proglašenja.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj još