Crust Pizza Bar podiže konzumiranje pizze na maksimalni nivo zadovoljstva
Crust Pizza Bar neguje koncept obedovanja za pultom, za 14 osoba, kojim je okružena dve tone teška pećnica na drva u kojoj se peku zanatske pice po...
pročitaj jošZnamenita lokacija u Cetinjskoj ulici odnedavno je dobila ozbiljno „pojačanje“ u gastronomskom smislu i to sasvim originalno.
Kingash je mesto neobičnog imena koje predstavlja autentične pinsete, rimske verzije pizza, drugačijeg obika i drugačijeg načina pripeme. Testo se pripema po posebnoj recepturi, potom se razvlači tako što se utiskuje prstima, a sastojci se, osim pelata i sira, ne peku već stavljaju sveži. Atmosfera i ambijent su, shodno okruženu, neformalni i urbani, ali je gastro doživljaj zaista poseban. Osim opisanih pinseta, na meniju su i fokaće. Delizia Bolognese se zaista ističe, kako drugačijim testom, spolja hrskavim iznutra vazdušastim, tako i efektnom kombinacijom sastojaka, rikota/pekorino sir, mortadela i pistaći.
Na drugoj strani jednostavna i efektna Focaccia alla Caprese sa mocarelom, čeri paradajzom i bosiljkom, hrskavo dopadljiva. Interesantne su i kombinacije brokolija i sveže kobasice, te Boscaiola sa kobasicom i slaninom do delikatne Delizie sa kruškom, orasima, rikotom i pekorinom, a tu su i slatke verzije: Milica, sa nutelom, i voćna Frutteto. Topla preporuka za početak ili sredinu dana, za zagrevanje za dalji provod ili laganu večeru, kao nešto novo i drugačije na „poznatom“ terenu.
Kingash pinsa bar
Adresa: Cetinjska 15, Beograd
Radno vreme: 16 – 00h
Tel.: 011/45-46-543
Instagram: kingash.pinsa.bar
Thyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj jošIdeja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj jošRestoran sa ukusima ruske domaće kuhinje pod imenom Kod Magdalene već neko vreme uspešno radi na Zemunskom keju. Tradicionalni ruski specijaliteti...
pročitaj još