Focaccia Antico Belgrade, italijanska kuhinja u Beogradu na vodi
Hercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia A...
pročitaj jošPoznajemo ih po atmosferi „kao kod kuće”, hrani spremljenoj s ljubavlju i nekim zanimljivim ljudima koji su prepoznali T R I kao mesto svojih okupljanja.
Septembra 2015. godine taj koncept su smestili u senovito i ušuškano dvorište iza Narodne skupštine i tu ostali do kraja 2020. godine, kada su otpočele pripreme za selidbu na novu lokaciju.
„Shvatili smo da nam treba drugačiji prostor, osvetljeniji i veći, pa smo se u aprilu 2021. uselili u ovaj – mesto naše treće sreće”, kažu nam dok razgledamo enterijer i meni u Svetogorskoj 46.
Pored prepoznatljive estetike koju su kreirali po sopstvenom senzibilitetu, hrana je ta na koju su stavili poseban akcenat: testeninu mese ručno, meso nabavljaju kod mesara koga znaju godinama, a kolače spremaju sami.
Od čorbe dana, preko čuvenih trouglića sa humusom, spanaćem, feta sirom i jogurtom ili dimljenim sirom i ajvarom, kao i „Tri + 3” predjela kojima je baza hrskavo testo nadeveno raznim prilozima, do obrok salata, domaće testenine i glavnih jela – marinirane ili rolovane piletine, juneće rozbratne, dugo pečene svinjske plećke ili domaće kobasice, kao i dezerata koji bude nostalgične emocije – izbor nije lak.
T R I
Adresa: Svetogorska 46
Telefon: +381 607 662 333
Radno vreme: ponedeljak – subota od 12.00 do 24.00
Web: www.restorantri.com
Instagram: restoran_tri
Facebook: restorantri
Mesto od kog nikada niste videli neobičnije, a ni lepše. Već na prilasku ovom objektu smeštenom usred šume, ispod Batinskog mosta, gde Dunav mirno ...
pročitaj jošNema tog ugostiteljskog objekta koji nije bio suočen sa neprijatnošću koju donosi negativna Google recenzija. Ipak, sa njihovim eventualnim porasto...
pročitaj jošBodega Beograd predstavlja nov, individualni koncept restorana. Bodega redefiniše klasičnu “prodavnicu u kraju” sa uglova ulica Njujorka i ostalih ...
pročitaj još