
Beogradski restoran Cvetić, fuzija ukusa tradicije i moderne kuhinje
U moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošPoznajemo ih po atmosferi „kao kod kuće”, hrani spremljenoj s ljubavlju i nekim zanimljivim ljudima koji su prepoznali T R I kao mesto svojih okupljanja.
Septembra 2015. godine taj koncept su smestili u senovito i ušuškano dvorište iza Narodne skupštine i tu ostali do kraja 2020. godine, kada su otpočele pripreme za selidbu na novu lokaciju.
„Shvatili smo da nam treba drugačiji prostor, osvetljeniji i veći, pa smo se u aprilu 2021. uselili u ovaj – mesto naše treće sreće”, kažu nam dok razgledamo enterijer i meni u Svetogorskoj 46.
Pored prepoznatljive estetike koju su kreirali po sopstvenom senzibilitetu, hrana je ta na koju su stavili poseban akcenat: testeninu mese ručno, meso nabavljaju kod mesara koga znaju godinama, a kolače spremaju sami.
Od čorbe dana, preko čuvenih trouglića sa humusom, spanaćem, feta sirom i jogurtom ili dimljenim sirom i ajvarom, kao i „Tri + 3” predjela kojima je baza hrskavo testo nadeveno raznim prilozima, do obrok salata, domaće testenine i glavnih jela – marinirane ili rolovane piletine, juneće rozbratne, dugo pečene svinjske plećke ili domaće kobasice, kao i dezerata koji bude nostalgične emocije – izbor nije lak.
T R I
Adresa: Svetogorska 46
Telefon: +381 607 662 333
Radno vreme: ponedeljak – subota od 12.00 do 24.00
Web: www.restorantri.com
Instagram: restoran_tri
Facebook: restorantri
Dobro poznati ukusi napolitanske kuhinje su, nakon matičnog lokala u Westu 65, odnedavno na još jednoj lokaciji. Campania Pizza Gourmet je restoran...
pročitaj jošRestoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošKoš Lounge je nova gastronomska adresa na Voždovcu na kojoj će vas ugostiti bilo da tražite mesto za doručak, ručak, večeru ili samo kratku pauzu u...
pročitaj još