Gastronomska elita sa Brodveja stiže u restoran GIG
U elegantnom svetu fine dininga, restoran GIG, nosilac ekskluziviteta, hedonizma i vrhunskog ugostiteljskog umeća, krajem juna organizovaće ekskluz...
pročitaj jošDa je Enso jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu znaju svi gastronomski znalci. Šefovi Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković već godinama stvaraju gastronomska remek dela kombinujući najrazličitije ukuse spojene u originalnim receptima. Odnedavno su dobili i potvrdu od Michelina kada ih je uvrstio u vodič za Srbiju.
Ekipa iz Ensa ne staje, te nakon degustacionog menija 31. decembra koji je oduševio sve koji su Novu godinu dočekali uz jela šefova Uroša i Nedeljka, sada je na redu doček pravoslavne Nove godine.
Dvojac iz Ensa je pripremio jela koja su inspirisana našom tradicijom, a kao što sami kažu, ova jela predstavljaju ono najlepše što fine dining zastupa: namirnice iz lokalnog uzgoja i mešavinu tradicije i modernog u njihovoj interpretaciju.
Degustacioni meni od 6 sledova se sastoji od sledećih jela:
* Terin od oraha i tamarinda na kremu od ljutkastih paprika
* Pita sa tartufima
* Kečiga sa celerom i lešnikom
* Svinjska potrbušina sa kuvanim dunjama, sosom od slačice i mnogo svežeg rena
* Jagnjetina na kremu od karfiola
* Kolač od jabuke i karamele
Sudeći po ovom meniju, Uroš i Nedeljko i ostala ekipa iz restorana Enso neće stati u svojoj viziji, a sve sa namerom da ih Michelin u svom vodiču obeleži sa zvezdicom.
Priznati restoran Kibe Mahala, na iznenađenje mnogih Sarajlija, odnedavno na meniju ima jagnjetinu, bogato ukrašenu zlatnim listićima. Istina je...
pročitaj jošPistaći su danas planetarno popularni, što zbog svog ukusa, a još više zbog svestranosti. Ovo je bilo dovoljno da Mattia Michelangeli, mladi chef s...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj još