I bi Michelin Srbija 2024, i ne bi zvezdica
Lista restorana u Michelin Srbija vodiču za Srbiju (čitaj: Beograd) je duža za 5 restorana, ali toliko željena zvezdica je i ove godine izostala. ...
pročitaj jošDa je Enso jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu znaju svi gastronomski znalci. Šefovi Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković već godinama stvaraju gastronomska remek dela kombinujući najrazličitije ukuse spojene u originalnim receptima. Odnedavno su dobili i potvrdu od Michelina kada ih je uvrstio u vodič za Srbiju.
Ekipa iz Ensa ne staje, te nakon degustacionog menija 31. decembra koji je oduševio sve koji su Novu godinu dočekali uz jela šefova Uroša i Nedeljka, sada je na redu doček pravoslavne Nove godine.
Dvojac iz Ensa je pripremio jela koja su inspirisana našom tradicijom, a kao što sami kažu, ova jela predstavljaju ono najlepše što fine dining zastupa: namirnice iz lokalnog uzgoja i mešavinu tradicije i modernog u njihovoj interpretaciju.
Degustacioni meni od 6 sledova se sastoji od sledećih jela:
* Terin od oraha i tamarinda na kremu od ljutkastih paprika
* Pita sa tartufima
* Kečiga sa celerom i lešnikom
* Svinjska potrbušina sa kuvanim dunjama, sosom od slačice i mnogo svežeg rena
* Jagnjetina na kremu od karfiola
* Kolač od jabuke i karamele
Sudeći po ovom meniju, Uroš i Nedeljko i ostala ekipa iz restorana Enso neće stati u svojoj viziji, a sve sa namerom da ih Michelin u svom vodiču obeleži sa zvezdicom.
Prva sertifikovana organska i biodinamička vinarija u Srbiji Imperator, vinarija Salaxia i restoran FiG ugostili su predstavnike medija, pružajući ...
pročitaj jošSezonski rad u Hrvatskoj je i dalje najprivlačniji našim ugostiteljskim radnicima. Sezona za izvoz domaće radne snage je počela već u aprilu i to ...
pročitaj jošTopli i sunčani dani doneli su dodatnu radost posetiocima Savskog keja u vidu otvaranja restorana na vodi - Le Fer. Prvo što nam je zapalo za oko j...
pročitaj još