
Izdvajamo: 7 idealnih mesta za brunch u Beogradu
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošTakmičenje u pravljenju koktela sa rakijom Belgrade Rakija Challenge u organizaciji Beogradske destilerije održano je u ponedeljak 21.februara.
Takmičari su za pripremanje koktela koristili najviše pet proizvoljnih sastojaka od kojih je jedan obavezan – Branko premium šljivovica koja ima 50% alkohola i karakteristična je po tome što se pije sa ledom. Branko šljivovica ukusom podseća na burbon, što je čini idealnom za pravljenje koktela koji u originalnom receptu imaju burbon ili viski.
Nadmetalo se osam bartendera iz eminentnih barova koje je ocenjivao stručni žiri. Prisustvovao je i degustacioni žiri sastavljen od predstavnika medija, koji su ocenjivali ukus i opšti utisak nastupa takmičara.
Prvo mesto osvojio je Zoran Budimirović iz Udruženja barmena Srbije – Bar Central koji je napravio koktel pod imenom „Srpski kralj“.
Drugo mesto osvojio je Stefan Vučetić iz Riddle Bara sa koktelom pod nazivom „Sookie“, dok su treće mesto podelili Sara Bezmarević iz Beogradskog Bistroa sa koktelom „Spicy Hug“ i Ljubomir Cvetković iz bara Buena Vista sa koktelom „Old man soul“.
Ovaj događaj je bio najava Belgrade Bar Show-a, festivala barske kulture koji će se održati 26. i 27. marta. Pobednici će dobiti priliku da prezentuju svoj koktel na festivalu.
Beogradska destilerija je prva i jedina destilerija otvorenog tipa u Beogradu gde se vrši proizvodnja, punjenje i prodaja vrhunskih voćnih rakija, kao i medovina, likera, džina i pelinkovca.
Lavazza La Reserva de ¡Tierra! Cuba kafa je spoj bogate kubanske tradicije i inovativnog pristupa Lavazze. Kuba ima dugu istoriju proizvodnje kafe,...
pročitaj jošGrand kafa pokrenula je edukativni video serijal pod nazivom „Grandov vodič kroz svet kafe“, sa ciljem da ljubiteljima približi kompleksni i zaniml...
pročitaj jošDa li vaša karta pića nudi nešto što gosti ne očekuju, ali pamte? U eri kada se sve više traže ukusi koji odskaču od proseka, crna ribizla se vraća...
pročitaj još