Pretraga
Restoran 07.03.2022

Novi restoran Gordona Remzija je oda velikom Eskofijeu!

Svetislav Stojanović
1 Savoy Gordon Remzi

Nazvan po godini kada je Žorž Ogist Eskofije prvi put počeo da kuva u Savoju, Remzijev Restoran 1890“ je prostor za degustaciju, sa 26 mesta i menijem inspirisanim Eskofijeovim jelima te epohe.

Novi restoran Gordona Remzija je oda velikom Eskofijeu

„Restoran 1890“ savršeno dopunjuje postojeće Gordon Remzi restorane u Savoju, uključujući slavni Savoy Grill, koji je 2003. godine Remzi preuzeo, i nedavno otvoreni „River Restaurant“, koji krasi jedan od najboljih menija sa ribom i morskim plodovima u Londonu.

2 Savoy restoran

Eskofije je u nemilosti napustio Savoy, davne 1898. godine, nakon optužbi za prevaru, ali tek nakon što je stvorio svetski poznata jela poput Peach Melba i Melba Toast, radeći kao šef kuhinje Savoy hotela. Pored toga, Eskofije se smatra tvorcem sistema profesionalnih kuvarskih brigada, koji već neko vreme dobija negativne komentare jer se industrija okreće zdravijem radnom okruženju.

Remzi je, kao svetski poznat TV šef i ozbiljan restorandžija, osim kuvarskom veštinom, pažnju javnosti zaokupio spartanskim, zapovedničkim, nastupom i ne baš umilnim rečnikom.

Gordon Remzi kaže da je luksuzni meni njegov omaž kulinarskom titanu Žoržu Ogistu Eskofijeu koji se 1890. priključio Savoju i nastavlja:

– Skoro svaki vrhunski kuvar širom sveta danas je bio pod uticajem Eskofijeovog nasleđa u nekom trenutku u svojoj karijeri, koliko god da je njihova kuhinja bila različita, a ‘1890’ ponudiće veoma sveže i savremeno iskustvo.

Ekskluzivni meni za degustaciju košta 110 funti po osobi, sa dve opcije uparivanja vina po ceni od 90 ili 210 funti. „Restoran 1890“ otvoren je od 18-23 sata, sredom, četvrtkom, petkom i subotom. Od 22. marta ovaj restoran radiće i utorkom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.