Sveže, zdravo i urbano – Avocado Breakfast & Brunch
Prepoznatljiv, zelen, ukusan i mnogima omiljen – avokado. Za sve avokadoholičare, pravo mesto koje nudi bogat spisak jela sa ovom namirnicom - Avoc...
pročitaj jošDa se upornost, istrajnost i rizik isplate najbolje se vidi u slučaju jedne mlade žene Jelene Disić. Naime, ona je, uz pomoć dva prijatelja, usred epidemije korone otvorila kafić VeZa. Ovaj jedinstveni kafić koji se nalazi u Beogradu je prvi veganski low waste kafić u Srbiji.
“Vegan znači da nemamo nijedan proizvod koji je nastao eksploatacijom životinja i koji je životinjskog porekla, a low waste znači da se trudimo da iza sebe ostavimo što je moguće manje otpada”, kaže Jelena, a na pitanje koliko je otvaranje ovakvog ugostiteljskog objekta bio rizik rekla je:
View this post on Instagram
“Mislim da je sam rizik pokrenuti biznis u kome nemaš iskustva, ali sve se nauči kad to radiš sa ljubavlju i za viši cilj. Situacija sa pandemijom jeste dodatno uzdrmala sve, ali mislim da se za sad dobro snalazimo. Od ideje do realizacije trebalo nam je 7 meseci, naporno smo radili, ali se isplatilo. Ideja je nastala u novembru 2019., otvaranje kafića je bilo planirano za mart. Ali nažalost zbog tadašnje situacije morali smo da ga pomerimo za jun. Koliko nam je situacija sa pandemijom odmogla, toliko nam je i pomogla jer nam je ostavila dodatni prostor za razmatranje nekih ideja i biznis modela”.
Već u nazivu ovog novootvorenog koktel-bara prepoznaje se baština pirotskoj kraja, koja se za svoje mesto izborila i na listi UNESCO svetske baštin...
pročitaj jošDanilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošU najpoznatijem beogradskom šoru - Gastrošoru na Dorćolu, nedavno je otvoreno mesto nesvakidašnjeg i interesentnog koncepta. Foodie culture i life...
pročitaj još