Burek by Ljubomir Stanišić, omiljeno jelo Kristijana Ronalda
Ljubomir Stanišić chef i vlasnik restorana "100 Maneiras" u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji s...
pročitaj jošKora tvrdih, odležalih sireva poput Parmiđana Ređana ili Pekorina jedan je od omiljenih sastojaka za fantastični bujon prepun mirisne arome.
Italijanski kuvari koji znaju šta sve može kora sira ne bi je bacili, naravno, uz preduslov da je sir domaći ili kvalitetan, čija kora nije plastična. Korom sira možete spasiti i umak kojem manjka ukusa, a sve što treba jeste da zagrejete odabranu tekućinu (vodu za supu, gotov bujon ili umak) u šerpi, pa pre nego što provri ubacite koru. Kuvajte je na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu. Sirni bujon odlično se slaže sa šparglama, brokolijem, prokeljom, karfiolom i gljivama.
Kompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj jošU eri moderne kuhinje sve češće zaboravljamo na stare tehnike kuvanja. Konfitiranje, jedna od njih, nastala je još u vreme kada nije bilo frižidera...
pročitaj jošChef Marko Đerić je nakon završenih studija na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje u Kolornu, započeo svoj profesionalni put u Ženevi gde ...
pročitaj još