10.10.2020 Chef

Buzga miročki, kako je priprema Zorica Nikolić u restoranu ID

Blagog ukusa i visoke nutritivne vrednosti, ječam se jednostavno sprema i upija ukuse sastojaka sa kojim se kuva. U restoranu ID približili su gostima ječam kroz pripremu italijanskog rižota s miročkim sirom

Pomalo zapostavljen, a maksimalno blagotvorni ječam

Ječam je jedna od prvih uzgojenih žitarica, poznata još iz antičkih vremena. Ova nekada osnovna namirnica, i danas je prisutna u kuhinjama širom sveta. Divnog. blagog ukusa i visoke nutritivne vrednosti, ječam se jednostavno sprema i upija ukuse sastojaka sa kojima se kuva
Jelovnik u restoranu ID sadrži mnoge namirnice koje su generalno zapostavljene bez valjanog razloga. Jedna od takvih je ječam. Poznata činjenica je da su ljudi širom planete konzumirali tu namirnicu hiljadama godina. Izuzetno je važna u ishrani, sadrži veliki broj minerala, vitamina i bogata je antioksidansima. Dokazano je da blagotvorno utiče na organizam, tako da je i danas u sastavu mnogih zdravih dijeta i posebnih režima ishrane.
U ID-u, Zorica Nikolić, šefica kuhinje, kroz pripremu italijanskog rižota preko koga servira grilovani miročki sir približila je ječam gostima.

Buzga miročki

SASTOJCI:
* 30 g karamelizovanog luka
* 120 g skuvanog ječma
* 100 g miročkog sira
* 40 g putera
* biber
* so
* 12 g senf-meda
* 60 g dimiglas sosa

PRIPREMA:
U posudu staviti skuvan ječam. Dodati karamelizovani crni luk, puter, dimiglas sos, malo putera, biber, so. Miročki sir opeći na grilu da dobije zlatnožutu boju. Servirati na ječmu dekorisanom sa sosom od senfa i meda i krančom od ječma.

ZORICA NIKOLIĆ
šefica kuhinje

 

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije