Picajolo Danijel Zlatković o ulozi brašna u izradi vrhunskog testa za picu
Danijel Zlatković, vrhunski picajolo i pobednik brojnih svetskih takmičenja u pravljenju pice, u serijalu tekstova za Cafe Bar & Restoran, otkr...
pročitaj jošNovi restoran otvoren u Nju Džerziju koristi robote za pravljenje pica te može da isporuči veliku narudžbinu u kratkom vremenskom periodu.
View this post on Instagram
Reč je o restoranu pod nazivom PizzaHQ, koji je svoj biznis bazirao na mašinama. Nalazi se u Woodland Parku i koristi Picnic sistem za pravljenje do 300 pica u periodu od samo sat vremena. Ovi roboti su idealni za narudžbine koje stižu zbog organizovanja zabava i slično.
View this post on Instagram
Roboti automatski stavljaju sos, sir i različite sastojke na picu u zavisnosti od narudžbina, a PizzaHQ restoran je investirao i u druge mašine koje pripremaju testo, peku i seku picu. Za manje od minuta pica je spremna za pećnicu, a proces pečenja traje sedam minuta. U pećnicu može stati nekoliko pica odjednom, a nakon što se ispeku, osoblje ih prebacuje na sečenje, a potom i u kutije.
View this post on Instagram
Ljudi su i dalje potrebni kako bi prebacivali pice iz mašine u mašinu, ali upotreba robota omogućava restoranu da oslobodi više zaposlenih i preusmeri ih na dostavu.
Topli i sunčani dani doneli su dodatnu radost posetiocima Savskog keja u vidu otvaranja restorana na vodi - Le Fer. Prvo što nam je zapalo za oko j...
pročitaj jošBemata je prva stanica koju smo posetili u svrhu pripreme obimnog teksta o veganskim restoranima u Begradu. Koleginica Jovana Ljubišić koja je u na...
pročitaj jošPrvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj još