Revolucija u supermarketima! Kuvana jela kao gastronomski užitak
Inteligentni proces programiranja omogućio je revoluciju u pripremi hrane pokretanjem procesa samo dodirom prsta. Na ovaj način, osim uštede prostora i novca postiže se standardizacija i uvek isti kvalitet namirnica.
Supermarketi moraju imati odgovor na zahteve potrošača
Za supermarkete više nije pitanje „Da li u ponudi imamo gotova jela?“, već „Koja jela imamo u ponudi?” I pored pandemije koja nas je zadesila, veliki broj zaposlenih ljudi ima potrebu da se hrani van kuće. Prognoze su takođe dobre: eksperti predviđaju da će gotova jela činiti znatan deo prometa jer se trend ozbiljnog rasta prodaje nastavlja i u post Covid vremenima.
Supermarketi odavno više nisu samo mesta gde kupujemo namirnice. Oni stvaraju posebnu atmosferu i zadovoljavaju i druge potrebe kupcima. Visoko na lestvici su odeljenja sa ukusnim i sveže pripremljenim gotovim jelima. Slogan: „Ne možete da kuvate svaki dan“, je opšte prihvaćen i sve je više onih koji svoju omiljenu piletinu, svežu salatu, supe, mesne i vege burgere, kao i mnoga druga kuvana jela brojna kuvana jela konzumiraju u supermarketima.
Današnji potrošač postaje sve zahtevniji, tako da i supermarketi, tačnije njihove kuhinje, moraju adekvatno odgovoriti zahtevima potrošača. Kompleksnija kuvana jela su sve traženija. Naravno, konstantan kvalitet se podrzumeva i sada se postavlja pitanje: kako imati konstantan kvalitet komplikovanijih jela, a sa slabije obučenim kuvarima?
Ključ uspeha je savršen koncept kuhinje
Za Rational-ove stručnjake, sledeći faktori igraju presudnu ulogu u uspešnom konceptu ishrane. Na primer, lokacija supermarketa: U urbanoj sredini, za ponudu gotovih jela je veća verovatnoća da će biti prihvaćena nego u retko naseljenim mestima. Međutim, u vremenima kućnih kancelarija i zatvorenih restorana, kupci ponovo otkrivaju svoj supermarket na uglu i posećuju ga češće nego ranije. Koncept hrane mora biti fleksibilan, naročito kada je u pitanju opremanje nekoliko radnji. Zatim se prilagođava veličini i enterijeru prodavnice. U isto vreme kupci žele isti kvalitet, bez obzira na lokaciju. Standard pripreme hrane mora biti zagarantovano. I da ne zaboravimo osoblje: posebno ako je nekvalifikovano ili neiskusno savremena oprema je pravo rešenje da se reši i taj problem, tako što će se implementirati savremeni koncept rada. U velikoj većini slučajeva, inteligentni sistemi za kuvanje su rešenje za svakodnevne, rutinske poslove, gde bez prevelikog nadzora dobijate kvalitetnu hranu. Uređaji poput iCombi Pro konvektomata ili iVario Pro multifunkcionalnog kipera, koji se mogu koristiti za kuvanje, fritiranje, pečenje i prženje u dubokom ulju. Pošto oba sistema za kuvanje pokrivaju oko 90% svih uobičajenih uređaja za kuvanje, oni su izuzetno fleksibilni u pogledu upotrebe. iCombi je savršen za jutarnje obroke kad se peku različite vrste peciva, zatim u vreme ručka se istovremeno mogu spremati lazanje, gratinirani krompir, povrće, zatim razna slatka peciva i deserti, a paralelno sa tim se topli deo puni proizvodima iz iVario Pro kipera koji je odgovoran za supe, testenine, rague i razna kuvana jela. Ovo nije samo zdrava priprema u oba uređaja, već vam mnogi drugi aparati postaju nepotrebni i štedi se mnogo prostora i novca.
Inteligentni proces programiranja
Inteligentni proces programiranja omogućio je revoluciju u pripremi hrane pokretanjem procesa samo dodirom prsta. Vrsta jela se pojavljuje u vidu slike/ikonice na ekranu uređaja. I ono što je najbitnije postiže se standardizacija I uvek isti kvalitet namirnica. Konvektomat čak i sam preporučuje korišćenje određenih funkcija posebno za jela koja se često pripremaju. Na primer, kuvanje testenine ili povrća ili pečenje kroasana. Ovo funkcioniše čak i ako će se ista jela proizvoditi u različitim aparatima. Uz pomoć ConnectedCooking, digitalnog sistema za upravljanje kuhinjom kompanije Rational, programi kuvanja se prenose iz konvekotmata na kiper samo jednim klikom i za nekoliko sekundi. Ne morate čak ni da budete u supermarketu da biste to uradili, sve to može da se uradi iz udobnosti njihovog stola pomoću pametnog telefona, tableta ili računara.
Pošto čak i discounteri poboljšavaju korisničko iskustvo, supermarketi moraju nešto da smisle. Čarobna reč je gastronomija: sveža hrana, pripremljena pred mušterijama, od koje im dolazi voda na usta glavni je faktor uspeha.
GAST PRO RATIONAL
Adresa: Autoput za Novi Sad, br 2d, 11080 Zemun
011/7118-343; 063/392-824
Fax: 011/7118-318
Web: gastpro.rs
E-mail: [email protected]