Na Dorćolu je otvoren Yama, prvi sake bar u Srbiji, čime je domaća barska scena dobila jedinstveno mesto posvećeno ovom tradicionalnom japanskom piću. Yama sake bar u ponudi ima čak 23 etikete sakea i 5 vrsta shochua, destilata na bazi pirinča, ječma ili slatkog krompira.
Iza ovog pionirskog koncepta stoji Boris Božić, sertifikovani sake sommelier sa iskustvom stečenim u restoranima Njujorka. Njegova vizija bila je da Beogradu približi kulturu sakea i stvori prostor koji nadilazi ulogu klasičnog bara.
Enterijer je u potpunosti Božićevo delo, od idejnog rešenja do završnih detalja. Yama sake bar je osmišljen kao hub za ljubitelje japanske kulture, u starom šarmantnom beogradskom kvartu koji vrvi od autentičnih lokala, ali ovakav se još nije našao na dorćolskim ulicama. Svaki element prostora pažljivo je odabran kako bi stvorio intimnu atmosferu.
Božić ističe da Yama nije samo bar, već prostor za razmenu znanja i iskustava. Planovi uključuju i otvaranje kuhinje koja će gostima omogućiti da sake uparuju sa autentičnim japanskim specijalitetima, čime se zaokružuje gastronomsko iskustvo.
Yama radi svakog dana, osim ponedeljkom, od 18 časova. Svojim konceptom postavlja nove standarde u domaćem ugostiteljstvu i doprinosi diversifikaciji ponude na ovom tržištu.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.