Pretraga
Bar 04.09.2025

Filteraj: Kako je zero waste kafić postao oaza pozitive i održivosti

Nataša Stevanović
zero waste kafic filteraj

Prvi zero waste kafić od 2022. godine radi u centralnom delu Zagreba, na Vlaškoj 10. Vlasnica Lori Brnčić postavila je sebi jasan cilj: spojiti ljubav prema kafi i održivost, u formi koja inspiriše i goste i ugostitelje.

Filteraj, prvi zero waste kafić, u potpunosti je posvećen održivosti od veganskih napitaka i domaće proizvedenih biljnih mleka, do saradnje s pržionicom kafe koja isporučuje proizvode u povratnoj ambalaži.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Filteraj / specialty coffee & refills (@filteraj.zg)

– Hteli smo da eliminišemo otpad od pakovanja i pronađemo dobavljače koji će pratiti našu viziju. Nije bilo lako, ali vredelo je – kaže vlasnica zero waste kafića.

Pored kafe i biljnih napitaka, Filteraj nudi pažljivo odabrane proizvode koji promovišu zero waste filozofiju, organizuje događaje, panele i buvljake, a sve s idejom da prostor bude “oaza pozitive i proaktivnosti”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Filteraj / specialty coffee & refills (@filteraj.zg)

Lekcija iz ugostiteljstva

Vlasnica prvog zero waste kafića, koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u različitim granama ugostiteljstva, poručuje mladim preduzetnicima da pronađu koncept koji će ih istinski motivisati: „Otvorite kafić samo ako ste spremni da uložite 1000% sebe, jer poduzetništvo to često traži. Ali kada stvarate nešto što vas inspiriše, tada rad postaje zadovoljstvo“.

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.