Uparite šampanjac i hranu: Osetite radost trenutka i ne čekajte posebne prilike
Novogodišnji praznici donose posebnu čaroliju, a ništa ne oličava slavlje bolje od boce šampanjca ili kvalitetnog penušavog vina. Osim što simboliz...
pročitaj jošIme ovog autentičnog penušavca prefinjenog ukusa zapravo je posveta ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom (alijas grof Vronski iz romana Ana Karenjina), koji je dao život u borbi za oslobođenje Srbije od Turaka. Navodno, za života je izrazio želju da njegovi posmrtni ostaci budu preneseni u Rusiju, a da mu srce ostane u Srbji.
U slavu ovog velikog junaka, ali i ljubavi koju je gajio prema Ani Karenjinoj, u Rubinu je odlučeno da posebna vina, kreirana za svečane i značajne prilike, dobiju upravo ime Vronsky.
Vronsky vina se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od tri do pet godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se potom presuje. Beli Vronsky proizvodi se od šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela, te da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.
Praznična atmosfera donosi radost, toplinu i trenutke koje delimo sa voljenima. Uz Monin Spiced Red Berries sirup, svaki napitak postaje deo te čar...
pročitaj jošVinarija Tikveš, osnovana 1885. godine sa vekovnom tradicijom, prerasla je u sistem Tikveš Châteaux & Domaines i danas se sastoji od nekoliko v...
pročitaj jošHoreca 2025 anketa je tradicionalna anketa B2B magazina Cafe Bar & Restoran u okviru koje odgovore i prognoze o dešavanjima u okviru domaćeg Ho...
pročitaj još