Zoran Nikolić, Rubin, 2022.: „Kvalitet je krivac za ekspanziju srpskih vina“
National HoReCa Manager vinarije Rubin, Zoran Nikolić je dao vrlo opsežnu opservaciju sa realnim pogledom na situaciju u ugostiteljstvu. „Mnogi pr...
pročitaj jošNa 28-om međunarodnom ocenjivanju vina MUNDUS VINI Spring Tasting 2021 penušavo vino Vronsky beli, berba 2019 osvojilo je zlatnu medalju.
Vronski vina vinarije Rubin se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od 3 do 5 godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti vina i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se presuje. Beli Vronsky proizvodi se od Šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od Pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela i da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.
Barcaffè Espresso ponovo je ostvario izvanredan uspeh na prestižnom takmičenju International Coffee Tasting 2024, osvojivši dve zlatne medalje u ko...
pročitaj jošSa svoja dva nova blenda kafe, Julius Meinl Srbija još jednom podiže nivo ugostiteljske ponude u Srbiji. Gloriette Gold i Danube Delight, nove kafe...
pročitaj jošU čast Dositeja Obradovića, velikog prosvetitelja koji je osvetlio put srpskom rodu, Dositey Vodka predstavlja omaž njegovom vizionarstvu i ljubavi...
pročitaj još