
Nikola Mandić, Barcaffè Espresso: Kafi uvek treba posebna pažnja
HoReCa 2025 anketa prikazuje detaljna kretanja na srpskom tržištu, kao i predviđanja i planove u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva. U okviru o...
pročitaj jošBarcaffé, jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u segmentu espreso kafe, otvorio je u Zagrebu svoju prvu akademiju za bariste u regionu. To će biti važna stanica na putu ka savršenoj šoljici kafe, kako za profesionalce koji žele da postanu pravi majstori espresa tako i za sve ljubitelje kafe, jer je prostor akademije ujedno i kafe bar otvoren za javnost.
„Dugogodišnja tradicija, kvalitet i nagrade na međunarodnim takmičenjima gradili su naš put prema svakom potrošaču. Već pedeset godina posvećeni smo razvoju i poboljšanju proizvodnje inovacijama i brigom o kvalitetu. Korak po korak, jer kafa je naš posao, ali još važnije od toga, kafa je naša ljubav. Danas Barcaffé postavlja standarde i postao je ozbiljan regionalni igrač na tržištu espresa“, izjavio je Mate Štetić, glavni direktor strateškog poslovnog područja kafa u Atlantik grupi.
U modernoj kulturi uživanja u kafi, barista je taj koji poznaje kafu „u zrno“ i zna kako da od espresa napravi umetnost u šolji. Na svečanom otvaranju Barcaffé akademije pod voditeljskom palicom Ide Prester predstavljen je i „Barista book“ na kojem su radili Barcaffé baristi iz regije u saradnji s Nikom Orošijem, svojevrsnim predvodnikom barista novog vremena, koji se pridružio ekipi Barcaffé espreso stručnjaka. U knjizi je sažeto bogato znanje o kafi, od uzgoja, odabira plodova, obrade, pa sve do savršenog espresa u kojem će svi imati priliku da uživaju na novoj lokaciji u poslovnom srcu Zagreba.
Aleksander Boltjan, zaljubljenik u motore, burgere, pivo i rokenrol, podario nam je Supertramp Bar Belgrade za oslobođenje od stega komformizma i p...
pročitaj još