Gram sladoledi, prepoznatljivo iskustvo koje ne bledi
Gram je srpski lanac poslastičarnica, odnosno specialty gelateria. Za razliku od uobičajnih to sladoleda, Gram sladoledi su kreirani na bazi slatke pavlake, čistog voća, belgijske i francuske čokolade, Bronte pistaća, lešnika sa juga italije, vanile sa madagaskara i bez aditiva.
Cilj Grama je da izazove oduševljenje i uživanje
Sastojci u Gramu su sa najboljih teroara. Teroar je mikrolokalitet širom sveta, gde je određena namirnica najvišeg kvaliteta. Cilj umetnosti je izazivanje emocija kod posmatrača, cilj Grama je izazivanje oduševljenja i uživanja kod gostiju.
Kvalitet proizvoda iziskuje i kvalitetan izbor partnera u poslu tako da su Callebaut i Cacao Barry čokolade koje se koriste u proizvodnji. Kakao potiče iz Gane, Obale Slonovače i Ekvadora. Spoj savršenog kakaa i tradicionalne Belgijske čokolade postiže idealan ukus. Kolači u Gramu su posebnog izgleda i stvaraju jedinstven doživljaj. Svi kolači kreirani su od nule. Užitak koji kolači pružaju, kao i kod sladoleda može biti komplikovan za opisati. Sam metod proizvodnje pruža bogatu lepezu ukusa. Prvi utisak je veoma bitan, dok atraktivan i zanimljiv izgled nagoveštava ukus. Iznenađenje nastupa u trenutku zalogaja.
Kafa u Gramu je posebna baš kao i svi ostali detalji. Tip zrna je arabica. Ukusi kafe u Gramu variraju od citrusnih do čokoladnih. Poseban način pažljivog prženja, kombinacija najfinijih zrna iz Kolumbije i Etiopije, pružaju širok izbor koji može zadovoljiti svačiji ukus. Poslastičarnica i kafeterija ne bi bila potpuna bez slane hrane. Idealan izbor, poslednji detalj Grama je širok izbor kvalitetnih sendviča koji su praktični, veoma ukusni i kvalitetni. Navedenom ideologijom kreirani su po uzoru na poznate italijanske pancerote, koje su ukrašene specijalno obrađenim mesom, sa finim sirevima, delikatesima i posebnim domaćim sosevima.