
KISSA10 x SLOJ: Uskršnji branč i koktel sa ukusom kroasana
Ove godine KISSA10 i SLOJ zajedno proslavljaju Uskrs: u nedelju, 20. aprila, na adresi Dobračina 29A održaće se prvi zajednički branč obe ekipe, uz...
pročitaj jošKrajem maja, vinilska izakaja i bar KISSA10 na Dorćolu predstavlja prvo ažuriranje menija od otvaranja. U ponudi je sada još više minimalističke hrane u japanskom stilu, kao i novi kokteli sa azijskim uticajima — uključujući one pripremljene pomoću rotacionog isparivača u sopstvenoj barskoj laboratoriji.
Novi šef kuhinje KISSA10 postao je Anton Krasikov (bivši Aut Bistro, takođe radio u Maya restoranu u Moskvi pod vođstvom Toma Halpina). Zajedno sa timom, reinterpretirao je više klasika iz japanske izakaje. Sada postoji još više razloga da svratite u Dobračinu 29A na večeru sa koktelima: tu je flagship The Ramen sa bujonom koji se kuva 12 sati, azijski „tako“ na pari, bao burger sa pilećim fileom, Cezar salata sa karaage piletinom, lomljene tikvice, kimči paradajz i nova sekcija japanskih ražnjića – kušijaki.
U međuvremenu, bar menadžer KISSA10 Jevgenij Klimenko nastavlja da stvara koktele inspirisane japanskom estetikom i muzikom. Na primer, među točenim pićima pojavio se novi Purple Rain, inspirisan istoimenom kultnom pesmom Prinsa iz 1984. godine. Očekuje se jedinstveno koktel iskustvo: u sastavu su destilat na duvanu i listovima smokve, pripremljen u barskoj laboratoriji, uz soda piće sa mate čajem.
Budući hit menija – Fender, twist na klasični Gibson. Ime koktela povezuje se sa legendarnim brendom gitara, baš kao i Gibson, dok je sam koktel must-have za sve ljubitelje „suvih“ i „prljavih“ Martini-ja. Pravljen je od destilata dajkona sa sakeom, kimčijem i mariniranim paradajzom. Ne manje zanimljiv je i novi Hentai Martini – provokativni i zaigrani twist na Porn Star Martini, sa azijskim šmekom.
Tu je i nova sekcija Neo Classic, sa autorskim interpretacijama međunarodnih koktel klasika. Među njima su Lao Wai Negroni sa bajdžujem, Sake Martini i Spicy Mezcalita. Dodati su i novi šutevi na bazi sopstvenih destilata — „salatni“ (Grčka Salata) ili sa limunskom travom i listovima limete (Habibi Funk). Izmenjena je i formula nekih već popularnih pića u KISSA10: na primer, Fuji je reinterpretiran kao varijacija na Manhattan — sa viskijem, umeshuom, hrastovim biterom i kandiranim kestenom.
Planovi KISSA10 za leto uključuju stvaranje još neobičnijih destilata u svojoj barskoj laboratoriji, kao i proizvodnju bezalkoholnog džina, amara i drugih pića, destilovanih u rotacionom isparivaču — kako bi proširili ponudu moktela za one koji ne konzumiraju alkohol. Takođe su u planu: učešće na barskim događajima, gastronomske kolaboracije i brančevi (naredni — sa Geum 1. juna), koncerti, redovni DJ setovi sa vinila i druge aktivnosti.
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošDa se Kolumbo nije zaputio u Novi svet i otkrio Dominikansku republiku ne bi bilo ni ruma, te savršene osnove za koktele. A i ovaj novi lokal bi mo...
pročitaj jošZamislite hladan cappuccino koji donosi svežinu tajgi sa mekanim mochijem koji savršeno dodaje toplinu Srbije. Ovaj combo i još mnogo toga zanimlji...
pročitaj još