![](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2023/02/1-Franco-Pepe-pica-370x280.jpg)
U Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji svetski picajolo Franko Pepe
Weekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom. [caption id="attachment_11561" alig...
pročitaj jošBocuse d’Or Europe, popularni Zlatni Bokiz, će se održati u Lionu 2023. godine, a do tada se održavaju kvalifikaciona takmičenja. Jedno od takvih će se održati na gastronomskom sajmu Sirha u Budimpešti 23. i 24. marta. Za 10 mesta će se boriti 20 timova u dva kruga.
Degustacioni žiri čini 20 šefova, uglavnom onih koji su ranije pobeđivali na takmičenju i svaki šef dolazi iz jedne od zemalja učesnica. Deset šefova će ocenjivati hladna jela i male zalogaje, a drugih deset jela servirana na tanjiru. Kandidati se ocenjuju prema nizu kriterijuma poput ukusa jela, izvedbi, tehnikama, prezentaciji, originalnosti, organizaciji timova i slično.
Nakon ovog gala gastronomskog događaja, za vaš kalendar bi mogao biti zanimljiv Weekend Food Festival u Rovinju, koji će se ove godine održati od 5. do 8. maja. Najavljen je dolazak mnogih svetskih šefova, poslastičara, restoranskih i hotelskih menadžera.
Dolazak su zasad potvrdili Rasmus Munk iz Alchemista (2 Michelinove zvezdice) iz Kopehagena, zatim braća Berezucki iz moskovskog Twin Gardena ( 2 Michelinove zvezdice) i Ana Roš iz Hiše Franko (2 Michelinove zvezdice). Imena ostalih gostiju organizatori će objavljivati kako budu dobijali potvrde.
Oskar Kovač je sa 13 godina znao da će biti kuvar. nakon stažiranja u michelinovim restoranima u inostranstvu, prošle godine je sa roditeljima i br...
pročitaj jošPosle više od deset godina rada u kuhinji Alaina Ducassea, chef Dominique Lory danas u punom obimu ispoljava svoj talenat, viziju i strast. A to či...
pročitaj jošLa Noisette 2.0 je jedna od signature poslastica nagrađivanog Sedrika Grolea, pastry chefa pariškog restorana Le Meurice Alain Ducasse, vlasnika dv...
pročitaj još