Pol Bokuz
16.02.2022 Chef

Bocuse d’Or Europe u Budimpešti u martu, a rovinjski Food festival u maju

Bocuse d’Or Europe, popularni Zlatni Bokiz, će se održati u Lionu 2023. godine, a do tada se održavaju kvalifikaciona takmičenja. Jedno od takvih će se održati na gastronomskom sajmu Sirha u Budimpešti 23. i 24. marta. Za 10 mesta će se boriti 20 timova u dva kruga.

2 Zlatni Bokiz

Biće preukusno u Budimpešti

Degustacioni žiri čini 20 šefova, uglavnom onih koji su ranije pobeđivali na takmičenju i svaki šef dolazi iz jedne od zemalja učesnica. Deset šefova će ocenjivati hladna jela i male zalogaje, a drugih deset jela servirana na tanjiru. Kandidati se ocenjuju prema nizu kriterijuma poput ukusa jela, izvedbi, tehnikama, prezentaciji, originalnosti, organizaciji timova i slično.

Food Festival u Rovinju

Nakon ovog gala gastronomskog događaja, za vaš kalendar bi mogao biti zanimljiv Weekend Food Festival u Rovinju, koji će se ove godine održati od 5. do 8. maja. Najavljen je dolazak mnogih svetskih šefova, poslastičara, restoranskih i hotelskih menadžera.
Dolazak su zasad potvrdili Rasmus Munk iz Alchemista (2 Michelinove zvezdice) iz Kopehagena, zatim braća Berezucki iz moskovskog Twin Gardena ( 2 Michelinove zvezdice) i Ana Roš iz Hiše Franko (2 Michelinove zvezdice). Imena ostalih gostiju organizatori će objavljivati kako budu dobijali potvrde.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije