
U Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji svetski picajolo Franko Pepe
Weekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom. [caption id="attachment_11561" alig...
pročitaj jošBocuse d’Or Europe, popularni Zlatni Bokiz, će se održati u Lionu 2023. godine, a do tada se održavaju kvalifikaciona takmičenja. Jedno od takvih će se održati na gastronomskom sajmu Sirha u Budimpešti 23. i 24. marta. Za 10 mesta će se boriti 20 timova u dva kruga.
Degustacioni žiri čini 20 šefova, uglavnom onih koji su ranije pobeđivali na takmičenju i svaki šef dolazi iz jedne od zemalja učesnica. Deset šefova će ocenjivati hladna jela i male zalogaje, a drugih deset jela servirana na tanjiru. Kandidati se ocenjuju prema nizu kriterijuma poput ukusa jela, izvedbi, tehnikama, prezentaciji, originalnosti, organizaciji timova i slično.
Nakon ovog gala gastronomskog događaja, za vaš kalendar bi mogao biti zanimljiv Weekend Food Festival u Rovinju, koji će se ove godine održati od 5. do 8. maja. Najavljen je dolazak mnogih svetskih šefova, poslastičara, restoranskih i hotelskih menadžera.
Dolazak su zasad potvrdili Rasmus Munk iz Alchemista (2 Michelinove zvezdice) iz Kopehagena, zatim braća Berezucki iz moskovskog Twin Gardena ( 2 Michelinove zvezdice) i Ana Roš iz Hiše Franko (2 Michelinove zvezdice). Imena ostalih gostiju organizatori će objavljivati kako budu dobijali potvrde.
Zima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj jošKristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj još